Rămas bun … Domnule inspector DOREL COSIC

prof. pens. Augustin Rus

Printre cadrele didactice din jud. Bistrița-Năsăud s-a răspândit repede vestea trecerii „dincolo”, în veșnicie, a profesorului de matematică Dorel  Cosic, cel care aproape un sfert de secol a ocupat funcții importante în instituții de prestigiu ale învățământului din județ -Grupul școlar de informatică și electrotehnică, Inspectoratul Școlar Județean B-N.

   Capabil să depună efort îndelungat, dornic să cunoască cât mai bine oamenii din jurul său, să sesizeze problemele esențiale din instituțiile unde activa și să găsească cele mai bune soluții pentru rezolvarea lor, profesorul, directorul și inspectorul Dorel Cosic, a devenit treptat „un om între oameni”, dorit și respectat în colectivele didactice. Cunoștea realitățile din școlile județului, la început în calitate de director al Grupului școlar de informatică și electrotehnică(INFOEL) ce avea în subordine  ca Centru financiar, mai multe comune, apoi în calitate de inspector școlar cu resursele umane  și apoi de matematică. Programul încărcat și responsabilitățile multiple i-au afectat probabil starea de sănătate, i-au redus timpul de odihnă și de refacere, grăbindu-i „marea trecere”.

   În amintirea celor cu care a avut „tangențe”, rămâne ca un om cu care se putea discuta constructiv, se puteau găsi soluții problemelor cu care se confruntau școlile și slujitorii lor, se puteau face proiecte prin care activitatea din învățământ  să se îmbunătățească. Obștea profesorilor de matematică a pierdut un îndrumător valoros care a dovedit că prin efort propriu, prin muncă și seriozitate se pot obține rezultate bune. Poate era conștient de faptul că „ceea ce faci pentru tine, piere odată cu tine, ceea ce faci pentru alții, aceea rămâne”, și a făcut multe pentru alții. Acum,poate că „nu-i pare rău de nimic,/ numai după lume-un pic,/ că răbdatu-i-a bugăte/ d-amu le-a uitat pe tăte/, bată ploaia și vântu/ tot atâta i de-amu”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5