Rata şomajului din judeţul nostru creşte de la o lună la alta

La sfârşitul lunii august, rata şomajului a ajuns la 6,5%, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cu 0, 26 procente mai mult, decât în luna iulie.

Referitor la şomajul înregistrat pe sexe, rata şomajului masculin reprezintă 6,58 %, iar rata şomajului feminin reprezintă 6,43 %.

„Numărul total de şomeri corespunzător lunii august, a crescut cu 332 persoane faţă de cel din luna anterioară, de la 8126 persoane la 8458 persoane. Dintre aceşti, 6939 sunt şomeri indemnizaţi şi 1519 şomeri neindemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 215 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu 117 persoane faţă de luna precedentă”, ne comunică Biroul de presă al AJOFM B-N.

În luna august 2009, nu au fost înregistrate persoane provenind din disponibilizări colective. Pentru luna octombrie 2009, un singur agent economic specializat in producerea de echipamente şi sisteme de răcire în industria auto, agricultură si construcţii, a notificat AJOFM-ului intenţia de concediere colectivă pentru 300 persoane.

Potrivit AJOFM, în acest moment sunt înregistrate în evidenţele agenţiei, 147 de oferte de locuri de muncă vacante, din care 14 locuri de muncă sunt pentru absolvenţii de studii superioare şi 133 pentru cei cu studii medii şi profesionale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5