Rectificare bugetară. Bani pentru localităţi din Bistriţa-Năsăud

Ministerul Finanțelor Publice a publicat pe site-ul instituţiei proiectul de ordonanță cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015. Ordonanţa ava avea impact şi asupra judeţului Bistriţa-Năsăud, prin alocarea unor sume de bani pentru plata drepturile cadrelor didactice, câştigate în instanţă, pentru personalul neclerical şi, mai ales, pentru o serie de localităţi.  

Astfel, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor, pe anul 2015, judeţului i-a fost repartizată suma de 348.000 lei, pentru plata contribuţiilor pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult.

În plus, din sume defalcate din TVA, pentru Bistriţa-Năsăud a fost distribuită suma de 9,394 milioane lei pentru finanţarea cheltuielilor determinate de plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti definitive având ca obiect  acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, devenite executorii până la 31 decembrie 2014.

Nu în ultimul rând, 21,672 milioane lei au fost alocate unităților administrativ-teritoriale din Bistriţa-Năsăud care în anul 2015 au primit sume de echilibrare mai mici decât sumele totale de echilibrare repartizate inițial in anul 2014. Din total,  9,610 milioane reprezintă sume care se alocă din cota de 18,5% din impozitul pe venit, iar 12,062 milioane lei  - sume defalcate din TVA.

Potrivit proiectului ordonanţei, repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor se face prin decizie a directorului general al direcţiei generale regionale a finanţelor publice/şefului administraţiei judeţene a finanţelor publice, proporțional cu ponderea sumelor necesare fiecărei unități administrativ-teritoriale în totalul  sumelor necesare la nivelul județului pentru atingerea nivelului sumelor totale de echilibrare repartizate inițial unităților administrativ-teritoriale în anul 2014 cumulate cu sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile județene și comunale.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5