Reguli pentru funcționarea corectă a aparatelor de sudură

Aparatele de sudură sunt foarte utile atunci când ai nevoie să unești două porțiuni metalice, fie că vorbim despre țevi, plăci sau bare din oțel. Pentru a funcționa corect, aparatele de sudură trebuie să respecte câteva reguli, despre care vom discuta în cele ce urmează.

Alimentare continuă cu energie electrică

Pentru a putea funcționa în mod corect un aparat de sudură are nevoie de o alimentare continuă cu energie electrică. Lipsa energiei electrice, căderile de tensiune sau penele de curent pot cauza probleme la nivelul aparatului, prin defectarea acestuia, însă în același timp afectează și calitatea sudurii. Vei avea așadar nevoie de generatoare de curent pentru aparatele de sudura, cu care să poți alimenta aceste dispozitive, astfel încât sudura să poată fi realizată fără probleme. 

Aparatul de sudat practic lipește fără rosturi elementele metalice, iar pentru ca sudura să fie una calitativă și durabilă este nevoie ca electrodul să poată acoperi zonele de lipit. 

Energia electrică este așadar imperios necesară pentru realizarea arcului electric necesar sudurii, astfel ca lucrarea să fie executată în mod corect. Generatorul de curent te scutește în același timp și de problemele care apar în cazul folosirii prelungitoarelor, atunci când firele se încurcă sau sunt forțate din cauza poziției și din cauza amplasării.

Aparatul de sudură trebuie să fie curățat după utilizare

Este nevoie să ai grijă de uneltele tale dacă vrei ca acestea să funcționeze în mod corect pentru cât mai mult timp. Astfel, după fiecare activitate de sudură este indicat să cureți aparatul de mici resturi sau impurități, astfel încât să îl poți folosi curat la lucrarea următoare.  

Aparatul de sudură trebuie setat sub aspectul intensității curentului

Acest lucru se face cu ajutorul unui potențiometru care are rolul de a defini exact intensitatea dorită a curentului electric. Prin rotirea potențiometrului reușești să personalizezi caracteristicile, astfel încât să poți lucra în mod corect cu aparatul de sudură, astfel încât să obții îmbinări durabile și calitative.

Alege doar piese de schimb originale

Dacă ai nevoie să înlocuiești o anumită piesă sau să repari anumite accesorii, atunci ar trebui să ai în vedere faptul că piesele ar trebui să fie achiziționate doar din magazine specializate. Este nevoie ca piesele să fie originale și să respecte astfel standardele de calitate, pentru ca aparatul de sudură să funcționeze ireproșabil. 

De asemenea, dacă nu cunoști modul de lucru și de reparare a unui aparat de sudură, atunci ar trebui să apelezi la un electrician care să te ajute în acest sens. 

Nu lăsa persoane străine să lucreze cu aparatul de sudură, nu permite copiilor să se joace

Aparatul de sudură nu este o jucărie, iar din acest motiv el nu trebuie lăsat în mâinile persoanelor neavizate. Este important să deconectezi aparatul după ce ai terminat de lucrat cu acesta, pentru a fi sigur că riscurile de accidentare a unor terțe persoane nu există. 

Nu trebuie să scoți piese din aparat și nici nu trebuie să umbli în interiorul acestui aparat, acest lucru făcându-se de către persoane autorizate în medii speciale. 

Aparatele de sudură ne ușurează viața pentru că sudarea elementelor este o adevărată necesitate a prezentului. De la bare de oțel folosite în construcții la țevi și bare folosite în industria producătoare de mașini, de la instalații sanitare la mobilier specific unor anumite stilul de amenajare interioară, fiecare dintre aceste elemente pot fi realizate cu mult mai ușor cu ajutorul aparatelor de sudură.

Alege așadar un aparat calitativ și respectă regulile de utilizare ale acestuia pentru a-i crește acestuia durata de viață și rezistența. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5