Renovarea bucătăriei - La ce trebuie să fii atent?

Dacă te-ai mutat de curând într-un alt apartament sau dacă simți nevoia de o schimbare în locuința ta, ai putea începe cu renovarea bucătăriei. Fără doar și poate, te gândești că un astfel de proiect ți-ar putea da bătăi de cap, însă în practică lucrurile nu sunt așa de complicate pe cât par.

Nici măcar bugetul nu este o barieră, deoarece atunci când vine vorba despre amenajarea casei, tot secretul constă în a investi inteligent. Așadar, la ce trebuie să fii atent când demarezi proiectul de renovare a bucătăriei?

Sursă foto: Pexels

https://www.pexels.com/photo/kitchen-and-dining-area-1080721/

Urmărește funcționalitatea

Dintre toate încăperile casei, bucătăria este camera cu cea mai mare valoare din punct de vedere al funcționalității. Dacă plănuiești renovarea acestui spațiu, concentrează-te mai ales pe funcționalitatea amenajării. Mobilierul, decorațiunile, modul în care sunt poziționate diversele ustensile de gătit - toate acestea sunt elemente care contribuie la crearea unui spațiu funcțional, care îți pune la dispoziție tot ceea ce ai nevoie pentru a te simți ca acasă.

Mizează pe elemente-cheie

Proiectul de reamenajare a bucătăriei poate fi realizat și cu un buget mai redus. Pentru a optimiza costurile, e important să faci investiții care să îți ofere beneficii pe termen lung. Focusează-te pe acele elemente-cheie ale bucătăriei, mai exact pe acelea care pot reprezenta focusul din punct de vedere vizual. Unul dintre acestea este blatul de bucătărie, care îndeplinește în același timp un rol funcțional și adaugă valoare estetică spațiului.

Poți achiziționa blaturi de bucătărie la prețuri bune, confecționate din diverse materiale rezistente, cum ar fi marmura, granitul ori cuarțul.

Solicită consilierea unui designer de interior

Amenajările interioare pot fi o provocare pentru tine, mai ales dacă nu ai timpul necesar pentru a te ocupa de toate detaliile. De aceea, pentru a finaliza cu brio procesul de renovare a bucătăriei nu ezita să apelezi la ajutorul unui designer. Sfaturile acestuia se vor dovedi foarte utile, indiferent de așteptările pe care le ai. Un designer de interior îți va propune un proiect care să corespundă nevoilor tale, preferințelor stilistice și mai ales care să se potrivească configurării bucătăriei tale.

Ia în considerare costurile ascunse

Ca în orice alt proiect de amenajare, atunci când dorești să-ți modernizezi bucătăria este foarte important să îți setezi un buget. Pentru a crea un necesar financiar cât mai realist, analizează cu atenție care sunt îmbunătățirile pe care vrei să le aduci acestui spațiu și care sunt acele lucruri care îți sunt cu adevărat necesare.

S-ar putea ca o insulă de bucătărie să ți se pară un element spectaculos, însă sfatul nostru este să nu faci o astfel de investiție dacă spațiul nu-ți permite sau dacă nu ai neapărat nevoie de aceasta.

Evită supraaglomerarea spațiului

Bucătăria trebuie să fie un spațiu aerisit, care să permită libertatea de mișcare. Din acest motiv, trebui să fii atent să eviți supraaglomerarea acesteia cu tot felul de obiecte inutile. De asemenea, acordă atenție alegerii mobilierului, care trebuie să fie potrivit pentru dimensiunea spațiului de care dispui. Există posibilitatea de a opta pentru mobilier modular sau realizat la comandă, care să se integreze foarte bine în orice tip de bucătărie.

Din momentul în care stabilești ce schimbări vrei să faci în bucătăria ta, proiectul de renovare devine deja o misiune simplă. Gestionează cu atenție bugetul necesar și bucură-te de o casă confortabilă!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5