Rezultate simulare Evaluare Naţională 2015: Doar 41,19% dintre elevi au luat medii peste 5

Mai puţin de jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a din judeţul Bistriţa-Năsăud (41,19%) au obţinut medii generale peste nota 5 la simularea examenului de Evaluare Naţională, cele mai slabe rezultate fiind la matematică, disciplină la care rata de promovabilitate a fost de 27%, ne anunţă Biroul de presă ISJ BN.

Conform rezultatelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean BN, 64% dintre viitorii absolvenţi de gimnaziu au reuşit să obţină note mai mari de 5 la proba de limba şi literatura română, iar la matematică testul a fost promovat de 27% dintre elevi. Rezultate bune au fost obţinute de elevii care studiază în limba maternă, astfel că procentul celor promovaţi a fost de 91%.

"La nivel judeţean, un procent de 41,19% (1.293 elevi) au obţinut medii generale peste nota 5. Raportat procentual pe discipline, statistica notelor peste 5 este următoarea: 64% - limba română, 27% matematică şi 91% - limba maternă. Procentul de prezenţă înregistrat la cele trei probe este 95%”, se precizează în comunicatul de presă emis de ISJ BN.

Potrivit reprezentanţilor ISJ BN, în perioada imediat următoare, notele obţinute vor fi discutate la nivelul şcolilor cu elevii, părinţii şi cadrele didactice, urmând ca fiecare unitate de învăţământ să întocmească un plan de măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare ale elevilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5