România a progresat categoric sub guvernarea PSD. Minciunile PNL nu pot schimba realitatea

Minciunile PNL nu pot schimba realitatea.  România a progresat categoric sub guvernarea PSD. Economia a crescut, salariile și pensiile au crescut, impozitele au fost reduse.
Așadar, refrenul PNL privind greaua moștenire e o mare minciună.

Guvernarea PSD a însemnat creșterea economiei românești: plus 7% în 2017, plus 4,1% în 2018, plus 4,7% în semestrul 1 din 2019.
Guvernarea PSD a mărit salariile. Azi, salariul mediu net pe economie a depășit 3.000 de lei – cu circa 50% mai mare decât înainte de guvernarea PSD.
Am mărit an de an pensiile. Ultima mărire a avut loc chiar luna trecută, când am crescut punctul de pensie cu 15%. Pensia medie e azi cu 45% mai mare față de 2016.
Am creat noi locuri de muncă. Peste 230.000 de locuri de muncă au fost create de guvernarea PSD. În același timp, șomajul a scăzut la 3,8% - cel mai redus din ultimii 30 ani.
Am eliminat taxe pentru a reduce birocrația și a stimula economia. S-au eliminat 102 taxe, impozitul pentru IMM-uri a fost redus la 1%, iar pentru activitățile independente taxele sunt raportate la salariul minim.

 Desigur, guvernarea PSD n-a fost perfectă, pentru că nicio guvernare nu e perfectă. Dar PSD și-a făcut așa cum trebuie datoria față de români.

Eforturile șefilor PNL de a convinge oamenii de eșecul guvernării PSD sunt penibile. Toate cifrele îi contrazic și nici măcar susținătorii lor nu-i cred. 

În curând românii vor avea ocazia să compare guvernarea PSD cu guvernarea PNL și vor vedea exact foarte clar dezastrul liberal.

 

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD. Executat de SC CPE Răsunetul SRL Bistriţa, portal: www.rasunetul.ro, CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

 

 

 

 

Comentarii

15/10/19 13:29
Vizitator

In ciuda minciunilor PSD-iste de a prezenta lucrurile in roz, economia românească se pregătește de vremuri tulburi. Într-un context internațional plin de provocări, de la Brexit la războiul comercial SUA-China și problemele economice din Germania, investitorii privesc cu tot mai multă neîncredere starea economiei. Iar plecarea Guvernului Dăncilă, deşi este o bună sperantă pentru cei care aşteaptă o altfel de politică, lasă în urmă numai probleme economice, pe care noul cabinet va trebui să le rezolve inclusiv cu costuri electorale. Principalele efecte ale politicii economice populiste a PSD, sunt legate de creșterea inflației, deprecierea leului și accentuarea blocajului financiar . Accentuarea dezechilibrelor macroeconomice va continua să pună presiune pe cursul valutar. Deficitul din balanța comercială se va accentua pe fondul importurilor semnificative din ultima parte a anului. Iar la exporturi, lucrurile merg din ce în ce mai prost, pe fondul accentuării problemelor din țările partenere.
Noul guvern va trebui să corecteze numeroasele probleme precum cele de fiscalitate (OUG 114, supraacciza la carburanți, modificările fiscale în cascadă etc.) sau cele din piața muncii (supraimpozitarea part-time, accesul muncitorilor străini etc.) și, astfel, să crească încrederea în economie. În perspectiva anului electoral 2020, toate aceste probleme au legătură cu nevoia de predictibilitate a cadrului fiscal, a condițiilor pentru mediul de afaceri din România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5