România şi Uniunea Europeană

Sub acest titlu a avut loc pe 9 mai 2011, la Şcoala Generală "Artemiu Publiu Alexi " din Sângeorz-Băi , un concurs dedicat Zilei Europei. În competiţie s-au înscris elevi ai claselor a VI-a B şi a VI-a C, coordonaţi de profesoara de geografie Gabriela Chira.

Plecând de la litera grecească "epsilon", care se află pe banii europeni - euro, cele patru echipaje formate au fost denumite, după literele greceşti "Alpha", "Beta", "Gamma" şi "Delta". Concursul a constat într-o parte teoretică, cu întrebări referitoare la Organizaţia U.E., instituţii, ţările UE, România- avantaje şi dezavantaje ca membră a UE, dar şi o parte practică, de prezentare a unor postere, preparate culinare din ţări ale UE şi chiar expunerea unor suveniruri reprezentative ale unor locuri din Europa vizitate de participanţi.

Juriul, format din elevi ai clasei a VII-a D, a apreciat răspunsurile şi activităţile practice, prin punctaje, care au evidenţiat pe locul I cele două echipaje ale fetelor, "Gamma" şi "Delta", iar celelalte două echipe formate din băieţi, "Alpha" şi "Beta", au obţinut locurile II şi III.

Pe fondul muzical al Imnului UE , toţi au fost răsplătiţi cu câte o diplomă şi prăjituri "EUropene" .

Înv. Anuţa Pop

Şc. Generală "Artemiu Publiu Alexi"

Sângeorz-Băi

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5