S-au deschis ghişeele Fiscului, mai reorganizate şi ,,epurate” ca niciodată…

* preluarea datelor de la Administraţia Finanţelor Publice Uriu la cea din Beclean, de la Administraţia Finanţelor Publice Ilva Mică la cea din Năsăud a fost realizată în timp util;

* unităţile fiscale din Uriu şi Ilva Mică au fost desfiinţate de la 1 iulie.

De ieri, contribuabilii au început să-şi onoreze obligaţiile fiscale, dat fiind faptul că Fiscul si-a redeschis ghişeele.

Tot de ieri, contribuabilii îşi pot depune declaraţii on-line, îşi vor putea înregistra şi reînnoi certificatele calificate pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru că acesta va deveni funcţional.

Transferul tuturor informaţiilor necesare a fost efectuat în condiţii optime, astfel încât, începând cu data de 5 iulie, toate administraţiile financiare funcţionează la standardele stabilite prin procesul de reorganizare.

Dosarele fiscale ale contribuabililor din Uriu, Căianu Mic, Ciceu Giurgeşti, Spermezeu, Târlişua şi Petru Rareş, comune arondate AFP Uriu, au ajuns la AFP Beclean, pe bază de procese verbale de predare-primire.

De asemenea, dosarele fiscale din Ilva Mică, Ilva Mare, Leşu, Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Poiana Ilvei şi Feldru, comune arondate AFP Ilva Mică, au ajuns la AFP Năsăud, tot pe bază procese verbale de predare-primire.

Toate litigiile apărute anterior datei de 1 iulie şi în care părţi sunt AFP Uriu şi AFP Ilva Mică (contestaţii asupra unor acte de administrare fiscală sau contestaţii la executare) au fost preluate, în calitate de parte în proces, de Administraţiile Financiare Beclean, respectiv Năsăud.

În toată această perioadă, activitatea de încasări şi plăţi desfăşurată prin unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului a funcţionat normal, potrivit programului de lucru, iar contribuabilii au putut face plăţi.

Ghişeele unităţilor fiscale ale Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud au fost închise timp de trei zile lucrătoare, din cauza procesului de reorganizare a Fiscului.

Finanţiştii au lucrat suplimentar sâmbătă şi duminică pentru a urgenta procesul de rearondare.

Cei 12 funcţionari care au lucrat la AFP Uriu şi AFP Ilva Mică vor fi redistribuiţi la alte administraţii fiscale, cel mai probabil, la Beclean, Năsăud şi Sîngeorz-Băi.

Pentru a fi numiţi în noile posturi, toţi angajaţii de la fostele administraţii financiare din Uriu şi Ilva Mică vor trece prin testări profesionale.

Reorganizările din cadrul Ministerului Finanţelor au dus şi la desfiinţarea de posturi. La nivel teritorial, vor dispărea 41 de posturi, iar 15 posturi de şef serviciu vor primi o altă denumire. Astfel, numărul de posturi din cadrul DGFP B-N va scădea de la 466 la 425 de posturi.

Potrivit datelor furnizate de conducerea DGFP B-N, cheltuielile de personal s-au redus de la 12.581.628 lei în anul 2009, la 11.100.379 lei în anul 2010, respectiv 3.888.606 lei pentru primele 5 luni din anul 2011.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5