Salonul Scriitorilor deschis pentru elita Bistriţei

Salonul Scriitorilor a fost deschis la Centrul German (Casa Argintarului), în prezenţa unui public numeros, format din intelectualii judeţului. Centrul Judeţean pentru Cultură, Societatea Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj, Complexul Muzeal Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” au demarat acest proiect, gândit de Andrei Moldovan, preşedinte SS BN, într-o întâlnire care a avut în centru literatura şi artele vizuale. Manifestarea a fost deschisă de Alexandru Gavrilaş, directorul Complexului Muzeal şi de Marcel Lupşe, Cetăţean de onoare al judeţului, care au prezentat proaspăt inauguratul Centru German şi istoricul uneia dintre cele mai frumoase case ale Bistriţei medievale, Casa Argintarului, care găzduieşte pe simeze expoziţia de pictură şi grafică Norbert Towae.
Manifestarea, moderată de scriitorii Zorin Diaconescu şi Andrei Moldovan, a continuat cu prezentarea revistei „Verso”, din partea redacţiei fiind la Bistriţa Adrian Mureşan, Mircea Diaconu şi senior editorul Ion Mureşan.
Publicaţia de un înalt nivel cultural este editată, în momentul de faţă, de Centrul Judeţean pentru Cultură BN, adresându-se mulţumiri directorului Gavril Ţărmure, prezent la eveniment alături de colegii din instituţiile culturale ale Consiliului Judeţean – Ioan Pintea şi Alexandru Gavrilaş.
A fost prezentată apoi cartea „Oglinda aburindă” de Ion Mureşan, apărută la Editura Charmides, scriitorul fiind, în momentul de faţă, unul dintre cei mai bine cotaţi la nivel naţional. Lectura de cenaclu, oferită de Olimpiu Nuşfelean, a întregit atmosfera de sărbătoare de la Centrul Cultural German.
Printre cei prezenţi au fost Felicia Macarie, Alexandru Uiuiu, Dan Coman, Icu Crăciun, Virgil Raţiu, Liviu Păiuş, Iacob Naroş, Liviu Ioan Mureşan, Alexandru Macavei, Alexandru Raţiu, Aurel Podaru, Niculae Vrăsmaş, Valentin Falub, T.P. Săsărman, Emil Dreptate, Virginia Nuşfelean, Ionela Nuşfelean. Salonul Scriitorilor bistriţeni a debutat cu dreptul, fiind, de acum, una dintre cele mai aşteptate întâlniri cu intelectualii judeţului şi invitaţii acestora, manifestări care vor avea loc din două în două luni.

Comentarii

26/02/15 18:02
un cititor

Punct ochit, punct lovit!
felicitari, Menut.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5