Sancţiuni de 3.300 de lei aplicate de către jandarmii bistriţeni

          Jandarmii montani Rodna au organizat, în ultimele zile, mai multe acţiuni punctuale pe linie silvică. În timpul acestor misiuni, trei bărbaţi au fost sancţionaţi de către jandarmi cu avertisment scris, pentru transport de resturi de exploatare forestieră fără documente legale, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 actualizată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art 17, lit. b.

„Misiunile au fost executate pe raza Ocolului Silvic Valea Ilvelor - Districtul Rodna. La nivel naţional, în luna ianuarie a.c., au fost aplicate 426 sancţiuni contravenţionale şi 64 de fapte penale în domeniul silvic, fiind organizate un număr de 468 de acţiuni specifice pe această linie. Valoarea amenzilor aplicate la nivelul Jandarmeriei Române pe linie silvică, se ridică numai în luna ianuarie 2016, la 264.400 lei”, menţionează mr. Georgeta Caşvan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

       Totodată, în ultimele două zile jandarmii bistriţeni au aplicat sancţiuni de peste 3.000 de lei, pentru nerespectarea unor norme de convieţuire socială, cum ar fi săvârşirea de gesturi obscene, consum de băuturi alcoolice în spaţiul public neamenajat, cerşetorie, prostituţie, provocarea unor scandaluri, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, respectiv tulburarea ordinii publice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5