Sancţiuni şi lemn confiscat valoric, de la o firmă din Tureac

În ultimele două zile, poliţiştii şi silvicultorii au derulat o serie de verificări în judeţ, în urma controalelor fiind aplicate amenzi şi dispunându-se confiscarea unui volum important de masă lemnoasă.

Astfel, în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii bistriţeni împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Valea Ilvei, „a fost depistat un bărbat,în vârstă de 45 ani, din Lunca Ilvei, care transporta, cu un atelaj hipo, 1,8 mc material lemnos, pe un drum forestier de pe raza comunei Lunca Ilvei, fără a deţine documente de proveniență legală”. Acesta a fost sancţionat cu o amendă de 2000 lei, iar lemnul - având o valoare de 254,36 - a fost confiscat și predat în custodia organelor silvice. Poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională, unei persoane fizice, pe raua localităţii Mureşenii Bârgăului, pentru deţinerea de material lemnos fără documente legale de provenienţă, material lemnnos care a fost, de altfel, confiscat.

Miercuri, „ca urmare a unui control comun efectuat de poliţişti împreună cu specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, la o societate comercială din Tureac, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.000 de lei, şi s-a dispus confiscarea valorică a 163,17 mc material lemnos, în valoare de 42.532 de lei”, se arată în comunicatul IPJ BN.

Totodată, poliţiştii bistriţeni au identificat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 de ani şi 35 de ani, toţi trei din Cuşma, în timp ce sustrăgeau 3,36 mc material lemnos. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă în valoare de 800 de lei fiecare, iar materialul lemnos sustras a fost predat în custodia Ocolului Silvic Dealu Negru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5