Scriitori din Satu Mare, oaspeţi la Conexiuni Bistriţa

O frumoasă, elocventă, semnificativă şi profesională întâlnire a scriitorilor din Satu Mare ( în frumte cu Felician Pop, managerul Muzeului Județan și Robert Laszlo managerul Centrului de Creație) a avut loc la Palatul Culturii Bistriţa, în cadrul Societăţii Scriitorilor Bistriţeni „Conexiuni”, unde lumea cuvintelor, a frazelor şi puterea creaţiei şi-au etalat şi spus cuvântul, într-un sincer şi fructuos dialog literar între scriitorii şi creatori de frumos din Satu Mare şi cei din Bistriţa, cât şi din judeţ, la întâlnire participând şi scriitori de la Societatea ASTRA Dej.
Un elegant şi frumos cuvânt de salut a rostit managerul Palatului Culturii Bistriţa, prof. dr. Dorel Cosma, care a specificat faptul că această formă literară de colaborare este una benefică, necesară, utilă, cu avantaje de ambele părţi pentru cunoaşterea potenţialului creator şi promovarea valorilor în lumea literară, el însuşi fiind un scriitor consacrat.
Moderator a fost noul ales preşedinte de la „Conexiuni”, prof. Zorin Diaconescu, un bun traducător din limba engleză, care „a provocat” oaspeţii la destăinuiri literare.
Au opinat, cu argumente şi exemplificări veridice, despre rolul şi importanţa actului de creaţie şi necesitatea transmiterii generaţiilor viitoare, prin cărţi, reviste a ideilor şi creaţiilor acestui deceniu şi următoarele, scriitorii din Satu Mare: Felician Pop, care şi-a prezentat volumul de eseuri „Ţipătul cenuşii”, Robert Laszlo, care şi-a prezentat volumul de versuri „Aripi de lut”, fiind unul din cei mai tineri preşedinţi de cenaclu din ţară; Loredana Ştirbu, care a prezentat revista de cultură şi atitudine a CJCPCT Satu Mare, intitulată „Cronograf”; Vasile Coniosi Mesteşanu prezentând creaţii haiku, iar Aurel Pop, de la Editura Citadela, a prezentat „Zece ani în slujba iubitorilor de carte (2008-2018), cât şi revista „Mărturii culturale”, precum şi traducătoarea Livia Mărcan.
Atmosfera a fost animată şi întregită printr-un minirecital de muzică folk susţinut de cantautorul George Negrea.
Deosebiţii oaspeţi au mulţumit gazdelor de la „Conexiuni”, aşteptând întoarcerea vizitei de către bistriţeni.
Managerul Palatului Culturii, prof. dr. Dorel Cosma, i-a felicitat pentru activitatea oferită de scriitorii sătmăreni şi de schimbul benefic de idei, oferindu-le, cu generozitate, două Diplome de Excelenţă şi medalii semnificative pentru Palatul Culturii.
O seară de înaltă spiritualitate scriitoricească.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5