Scriitorul Danion Vasile conferenţiază la Sîngeorz-Băi

În urmă cu doi ani Casa Orăşenească de Cultură Sîngeorz-Băi a demarat, în Postul Mare, întâlnirile ecumenice în care a invitat câte o personalitate pentru a hrăni sufleteşte pe cei care sunt întru aşteptarea Luminii. Au conferenţiat preotul Florin Moldovan de la Rodna şi prof. dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca. Mâine va conferenţia scriitorul Danion Vasile pe tema "Problemele tinerilor-Iubirea, drogurile şi singurătatea. O perspectiva ortodoxă". Cu acest prilej se vor lansa volumele „Despre problemele tinerilor”, „Cartea nunţii”, „Duhovnicul. Rugăciunea. Postul”. Manifestarea va avea loc în Sala Mică a Casei de Cultură, de la ora 12.00. „Am ales pe Danion Vasile, cu multe eforturi din partea noastră, pentru că am gândit că este necesar a vorbi tinerilor noştri având în vedere evenimentele ce s-au petrecut nu demult (Sîngeorz-Băi oraşul drogurilor), şi prin această întâlnire dorim să întindem o mână acestor tineri”, declară prof. Florin Hodoroga, directorul instituţiei.

Comentarii

14/04/11 19:21
Vizitator

Iata un eveniment care din pacate a trecut neobservat de catre majoritatea ziarelor bistritene si care cred ca intereseaza o mare masa de cititori:
"In seara zilei de marti, 12 aprilie 2011, in urma unui stop cardio-respirator, PSSa Ioan Sisestean, episcopul greco-catolic al Maramuresului si Satmarului si-a redat sufletul creatorului sau.
S-a nascut la 11 iunie 1936 in comuna Sisesti (judetul Maramures), fiind mezinul unei familii de tarani binecuvantati cu opt copii. Anul acesta ar fi implinit 75 de ani. Conform biografiei sale publicate pe site-ul oficial al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica, dupa terminarea scolii primare din comuna natala, a urmat cursurile Liceului teoretic “Gheorghe Sincai” din Baia Mare.
O perioada a lucrat ca profesor suplinitor, apoi ca laborant intr-o uzina din Baia Mare. A studiat teologia in mod clandestin si a fost hirotonit in secret la 13 martie 1972 de catre Episcopul dr. Ioan Dragomir. Odata cu redeschiderea Institutului Teologic Greco-Catolic din Baia Mare a functionat ca profesor de teologie dogmatica.
La inceputul anului 1994 a fost numit de catre PS Lucian Muresan ca Vicar al Maramuresului istoric, la Sighetu-Marmatiei. La 4 iulie 1994, in locul lui PS Lucian Muresan, care a fost numit Mitropolit la Blaj, Ioan Sisestean este numit prin decretul nr. 104, de catre Congregatia pentru Bisericile Rasaritene, ca Episcop al Eparhiei greco-catolice a Maramuresului. Consacrarea a avut loc la 11 septembrie 1994 la Baia Mare, prin punerea mainilor de catre Mitropolitul Lucian Muresan si Episcopii Virgil Bercea si Alexandru Mesian."

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5