„Secolul 21” – istoric şi aprecieri la Bistriţa, la 50 de ani

Într-o organizare deosebită a C.J. B-N şi a Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” B-N a avut loc o impresionantă activitate în Sala „Liviu Rebreanu” a bibliotecii, având titulatura Paradigme europene: Revista Secolul 21, la care au participat un număr mare de iubitori de carte avizaţi, dornici să omagieze pe cei care conduc destinele prestigioasei reviste.
Invitatul special la mult aşteptatului eveniment a fost cunoscuta şi valoroasa d-nă Alina Ledeanu, directorul revistei „Secolul 21”, o persoană de o modestie aparte, dar un eseist valoros şi traducător de elită.
Amfitrionul acestei valoroase manifestări a fost scriitorul Ioan Pintea – directorul Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”, care a făcut un pertinent expozeu privind valoarea invitatului, a revistei şi rolul acesteia în peisajul literaturii şi a scrisului românesc – „D-na Ledeanu a dorit să vadă Casa Memorială „George Coşbuc” şi Muzeul Memorial „Liviu Rebreanu”. Ne bucurăm că este aici, la Bistriţa, pregătim această întâlnire de aproape 7 ani, şi ne bucură faptul că suntem apreciaţi, mai ales cei doi valoroşi scriitori care au dat foarte mult pentru cultura românească, iar revista „Secolul 21” a fost un punct de reper în viaţă şi un exemplu în formarea scriitoricească”.
D-na Alina Ledeanu a făcut o pertinentă şi complexă prezentare, evocând istoricul unei reviste de prestigiu, apreciată şi valoroasă, în lumea scriitoricească şi că acest „copil de suflet” a împlinit frumoasa vârstă de 50 ani de la apariţia primului număr.
O atrăgătoare şi pertinentă evocare a lui Ştefan Augustin Doinaş a fost făcută de către invitată şi de scriitorul Ioan Pintea.
Deosebita activitate s-a finalizat prin lansarea albumului bilingv „Cu două lentile gemene” / „Through Twin Lenses” de Alfred Kaufmann.
O activitate de suflet, pentru suflet şi de mare simţire românească.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5