Senatorul Dorin Dobra: PNL nu susţine măririle de taxe şi impozite, ci reducerea poverii fiscale

Senatorul liberal Dorin Dobra a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că Partidul Naţional Liberal nu va susţine în niciun mod modificarea Codului Fiscal, mai ales dacă vizează majorări de taxe şi impozite la PFA-uri şi la cei care desfăşoară activităţi comerciale, ba mai mult, PNL va susţine reducerea poverii fiscale.

         „Partidul Naţional Liberal nu va susţine nicicum şi în niciun fel modificarea Codului Fiscal, în special prin măriri de taxe sau impozite la persoane fizice autorizate sau la cei care desfăşoară activităţi comerciale. În primul rând, în baza legală nu mai este permisă modificarea Codului Fiscal, în al doilea rând, PNL susţine până la capăt reducerea poverii fiscale de pe umerii celor care realizează activităţi comerciale”, a declarat senatorul liberal, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Potrivit acestuia, deputaţii liberali au invitat deja pe ministrul Finanţelor Publice la o dezbatere pe această temă. „Nu ascundem că în acelaşi timp ne preocupă mult situaţia bugetară, a execuţiei bugetare naţionale, la această oră, situaţia veniturilor, situaţia plăţilor şi ne îngrijorează profund avalanşa de măsuri populiste, creatoare de iluzii ale PSD, la nivel parlamentar”, a declarat Dorin Dobra.

         Senatorul PNL a criticat iniţiativa parlamentară de eliminare a impozitului pentru pensiile mai mari de 1050 lei, care a fost adoptată de plenul Senatului, dar care nu-i ajută pe cei cu pensii mici, aproximativ 3,8 milioane de pensionari, ci doar pe cei cu pensii speciale. În opinia PNL, se poate rediscuta plafonul de neimpozitare a pensiilor, la o variantă între 2000-3000 lei.

         „Ne preocupă faptul că astăzi, nici nu e nimeni capabil, nici nu are nimeni iniţiativa să deschidă discuţia naţională în ceea ce priveşte viitorul acestei ţări pe problematica pensiilor. Într-un asemenea ritm, vom depăşi deficitul bugetar permis de 3%, doar cu deficitul de pe bugetul pensiilor. Lucrul acesta pune în pericol dezvoltarea ţării şi însăşi sustenabilitatea sistemului de pensii actual, peste câţiva ani, nu departe. PNL îşi asumă sarcina rearanjării echitabile a sistemului naţional de pensii, într-o bază nouă de calcul, în care calcule speciale să nu mai existe”, a explicat Dorin Dobra.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5