SERILE DE LA CASA POETULUI. Programul complet

În urmă cu trei ani, la Casa memorială Andrei Mureșanu, filială a Bibliotecii Județene George Coşbuc Bistrița-Năsăud, începea una dintre cele mai consistente și mai ospitaliere manifestări literare. Poeți bistrițeni de vârste şi crezuri artistice diferite, s-au întâlnit în miezul verii să citească din creațiile proprii, în fața unui public avizat sau poate numai curios. Pe parcursul câtorva seri, lecturile publice și dezbaterile au transformat casa bunicilor în care a copilărit Andrei Mureșanu într-o Casă a Poeziei.
”Serile de la Casa Poetului” au fost gândite ca un maraton literar în care poeţi din judeţul Bistriţa-Năsăud să-şi prezinte creaţiile mai vechi sau mai noi, dar şi ca perimetru de întâlnire şi cunoaştere, de solidaritate între creatori şi iubitori de literatură.
Ediția de anul acesta, a treia, este deschisă și prozatorilor. Se dorește lărgirea participării cu cei ce scriu proză, eseu și critică literară. Lecturile vor începe în fiecare seară de la ora 19, în curtea casei memoriale, în intervalul 22-25 iulie. Pe lângă momentele muzicale ce vor pregăti auditoriul pentru receptarea la cuvânt, vor mai avea loc prezentări și lansări de cărți.
La ediția din acest an, și-au anunțat prezența următorii scriitori: Nicolae Avram, Nicolae Bosbiciu, Lucreția Bucur, Ioan Cioba, Icu Crăciun, Melania Cuc, Elena M. Cîmpan, Vasile Dâncu, Suzana Deac, David Dorian, Emil Dreptate, Florica Dura, Victoria Fătu Nalațiu, Andreea Gal, Laura Gherman, Menuț Maximinian, Mircea Măluț, Al. C. Miloș, Gheorghe Mizgan, Andrei Moldovan, Liviu Ioan Mureşan, Jenița Naidin, Iacob Naroș, Olimpiu Nușfelean, Maria Olteanu, Traian Parva Săsărman, Iulia Pațiu, Ovidiu Pojar, Ioan Pintea, Virgil Rațiu, Veronica Știr, Victor Știr, Ștefan Veșcari, Vasile Vidican, Ana Zegrean.
Vor susține recitaluri Lenuța Purja și Florin Săsărman.

22 iulie 2014 –ora 18.00
Casa Memorială Andrei Mureșanu

Lecturi publice:

Alexandru Uiuiu – GRUPUL DOMINO
Florica Dura
Nicolae Bosbiciu
Iulia Pațiu
Olimpiu Nușfelean
Ioan Pintea
Victoria Fătu Nalațiu
Mircea Măluț
Icu Crăciun
Elena M. Cîmpan
Iacob Naroș

Recital: FLORIN SĂSĂRMAN

23 iulie 2014

Ora 17 – Biblioteca Județeană, Sala Liviu Rebreanu
Evocare: Karl Franz Franchy, concitadinul nostru
Prezintă: Victor Știr - scriitor
Boldiszar Emoke – actriță

Ora 19 – Casa Memorială Andrei Mureșanu

Lecturi publice:

Melania Cuc
Ana Zegrean
Ioan Cioba
Maria Olteanu
Jenița Naidin
Al. C. Miloș
Laura Gherman
Liviu Ioan Mureșan
Suzana Deac
Virgil Rațiu
Ovidiu Pojar

24 iulie 2014 –ora 19
Casa Memorială Andrei Mureșanu

Lecturi publice:

Vasile Dâncu
Menuț Maximinian
Andreea Gal
Emil Dreptate
Nicolae Avram
Gh. Mizgan
Traian Parva Săsărman
Veronica Știr
Victor Știr
Ștefan Veșcari
David Dorian
Lucreția Bucur

Recital: LENUȚA PURJA

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5