Sesiune ştiinţifică de înalt nivel

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud a organizat ,,Sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice a secţiei de ştiinţele naturii”. Manifestarea s-a desfăşurat pe trei secţiuni, geologie-geografie, biologie şi geoarheologie-arheometrie, avându-i ca moderatori pe Prof. Univ. Dr. Vlad Codrea, Prof. Univ. Dr. Mihail Drăgan-Bularda, Conf. Univ. Dr. Vasile Muntean şi Lector Dr. Voicu Duca, de la Univ. „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

Au participat profesori universitari, cercetători, muzeografi şi doctoranzi din judeţ şi din ţară (Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Bârlad), care şi-au prezentat rezultatele cercetărilor în domeniu.

Lucrările susţinute au fost de un înal nivel ştiinţific, urmând a fi traduse într-o limbă de circulatie, pentru a fi publicate în numărul 17 al revistei Studii şi cercetări, seriile Geology-Geography şi Biology, parte a proiectului coordonat de Cercetător Ştiinţific Dr. Marius Horga.

Sesiunea de comunicări ştiinţifice este una de tradiţie pentru muzeul bistriţean, reunind în fiecare an specialişti din domeniul ştiinţelor naturii. Un fapt îmbucurător este afluenţa lucrărilor despre spaţiul nord est transilvan, având ca subiect cercetări inedite de geoarheologie şi arheometrie, cu rezultate interesante.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5