SFÂNTUL IERARH NECTARIE - cinstit în chip deosebit la Cormaia

Pr. Paul Gavriloaie

Astăzi, când se face pomenirea Sfântului Ierarh Nectarie, credincioşii Parohiei Cormaia au fost în sărbătoare cu prilejul sărbătoririi ocrotitorului lor spiritual.
Sărbătoarea a început cu Slujba Sfințirii Apei, continuată de Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie după care, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți din care au făcut parte Pr. Dan Cismaş - coordonatorul cercului misionar-pastoral, Pr. Ioan Lăpuşte, Pr. Ganea Gheorghe, Pr. Vasile Ureche şi Pr. Paul Gavriloaie. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de maicile de la mănăstirea din această localitate, care au adus multă bucurie celor prezenți.
Cuvântul duhovnicesc pus la sufletele cormăienilor cu această ocazie a fost rostit de către pr. Dan Cismaş, care le-a tâlcuit pericopa apostolică, vorbindu-le despre reperele şi modelele de urmat în viața creştinească.
La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire a ctitorilor bisericii din Cormaia şi a tuturor celor care s-au ostenit la ridicarea ei şi au trecut la Domnul.
Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească la care părintele paroh, pr. Zinveliu Vasile Petre i-a invitat pe toți cei care au fost prezenți să participe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5