Sfaturi pentru curățarea corectă a pantofilor în funcție de material

Din garderoba femeilor și a bărbaților nu trebuie să lipsească încălțămintea de calitate, care să reziste în timp. Pentru a purta încălțările cât mai multe sezoane, trebuie să le îngrijești corespunzător. Indiferent de model, pantofii pe care îi porți fac față provocărilor zilnice, de la pete comune, până la zile ploioase și cu zăpadă.

Descoperă cum trebuie curățați pantofii în funcție de material, astfel încât modelele preferate să-și mențină aspectul și durabilitatea!

Pantofi din piele naturală

Încălțările din piele naturală sunt cele mai rezistente, însă trebuie să le cureți corespunzător și să le întreții constant. Începe prin a curăța pantofii din piele naturală cât mai des! Dacă este posibil, îndepărtează murdăria de pe pantofi după fiecare purtare, fie că porți pantofi sport din piele sau pantofi eleganți cu toc. În cazul încălțărilor din piele cu șireturi, acestea trebuie spălate separat, pentru o curățare optimă. În plus, șireturile pot fi curățate atât manual, cât și în mașina de spălat.

Înainte de a spăla încălțările din piele, curăță-le de murdărie cu o perie specială, care îndepărtează și praful. Pentru pantofii din piele murdari de noroi, ai nevoie doar de o lavetă umedă, care să-l îndepărteze. Nu uita nici de interiorul pantofilor, pe care să-l cureți cu o lavetă și cu apă călduță. După ce speli încălțările, pune-le la uscat, ferite de surse de căldură sau de razele soarelui, care pot dăuna materialului.

Pentru a întreține pantofii din piele naturală, este recomandat să folosești o cremă special concepută pentru acest material, care o să împiedice crăparea. Încălțămintea trebuie să fie depozitată în condiții optime! Nu ai un pantofar? Plasează încălțările în cutii, la loc uscat și răcoros.

Pantofi din piele întoarsă

La fel de populari sunt și pantofii din piele întoarsă, un material extrem de elegant. Aceste încălțări sunt foarte versatile, așa că botinele de damă din piele întoarsă pot fi alese în special pentru sezonul rece, alături de rochii, fuste sau pantaloni.

 

Acest material este potrivit pentru orice tip de încălțări! Totuși, în comparație cu pielea naturală, pielea întoarsă este mai pretențioasă și mai sensibilă, în contact cu factorii externi.

Dacă ai în garderobă încălțăminte din piele întoarsă care s-a murdărit, nu aștepta prea mult înainte să o cureți. Desigur, pantofii din piele întoarsă trebuie curățați atunci când s-au uscat, nu când materialul este încă ud. Petele de noroi pot fi îndepărtate delicat cu o perie sau cu ajutorul unei gume de șters, care elimină orice urmă de murdărie. Pentru a proteja pantofii din piele întoarsă de ploaie sau zăpadă, ai în vedere spray-urile pentru acest material, care îți protejează încălțămintea.

 

Pantofi din material textil

Pantofii sport realizați din material textil sunt populari, fiind disponibili în numeroase modele și culori. Aceste încălțări se curăță cu o perie moale sau cu un balsam pentru materiale textile și întreținute cu un spray rezistent la apă.

Petele de pe încălțările din material textil se pot îndepărta și cu soluții eficiente, recomandate de producători. Orice pată ai avea pe pantofi, nu este recomandat să folosești clor sau înălbitori, fiindcă materialul se poate rupe sau îngălbeni. După ce cureți pantofii din material textil, plasează-i pe suportul de încălțăminte pentru a se usca timp de câteva ore. Folosește și spray-urile pentru pantofi, astfel încât să eviți iritațiile sau mirosurile neplăcute.

Orice pantofi ai avea în garderobă, întreține-i corect! Astfel, vei evita uzura sau aspectul neglijent și te vei bucura de încălțări ca noi, indiferent de anotimp.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5