Silivaşu de Câmpie – în straie de sărbătoare

Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Cultură, Primăria şi Consiliul Local Silivaşu de Câmpie au organizat o nouă ediţie a sărbătorii care aduce în fiecare an, în centrul comunei, frumuseţea tradiţiilor din zona de Câmpie a judeţului.
Manifestarea a debutat cu parada portului popular, care a fost deschisă de muzica militară a Garnizoanei Bistriţa, la care au participat cele trie generaţii de dansatori din Silivaşu de Câmpie, precum şi formaţiile din Urmeniş, Fărăgău şi Sărmaş - Mureş, Cununa Someşană Maieru, Izvoraşul Ruştior, Cununa de Sânziene – Dipşa, Doiniţa – Cercul Militar Bistriţa. Ansamblul profesionist „Dor Românesc” a fost prezent prin cei mai reprezentativi artişti ai judeţului. De asemenea, au cântat, pe scena amenajată în parcul localităţii, Ştefan Petreuş şi nepotul lui Ioan, care au readus în scenă şlagărele Fraţilor Petreuş. Invitat special a fost şi grupul vocal bărbătesc din Sâncel, judeţul Alba.
Deschiderea oficială a manifestărilor a fost făcută de primarul Ioan Cămărăşan, dintre oficialităţile prezente amintim pe prefectul Ioan Ţintean şi parlamentarii Stelian Dolha şi Daniel Suciu, primarul din Sânmihaiu de Câmpie – Ioan Mate, iar din partea Centrului Judeţean pentru Cultură şef Serviciu - Emilia Ometiţă şi maestru coregraf Ioan Simionca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5