Fotbal. Liga a IV-a etapa a XXVIII-a

„Someşul a inundat Valea Bârgăului”

Derby-ul etapei Heniu Pr. Bârgăului – ProSomeş Feldru 1-2

Miercuri, 30 mai, de la ora 17.00, la frumoasa bază sportivă din Prundu Bârgăului s-a disputat cea mai importantă partidă a Ligii a IV-a la fotbal, dintre echipele Heniu din localitate, ocupanta locului I, şi urmăritoarea sa, la doar un punct, ProSomeş Feldru. Aşadar, cine câştiga această partidă va fi una dintre participantele la barajul de promovare în Liga a III-a, deşi mai sunt de jucat două etape, dar jocuri uşoare pentru cele două echipe. Mult aşteptata partidă, de lumea bună a fotbalului judeţean, s-a disputat. Cele două galerii, aflate pe o parte şi pe cealaltă a terenului, într-un număr de 400, s-au duelat încă din debutul jocului, până la final. Au câştigat jucătorii cu mai multă experienţă, unii dintre ei jucând în Liga a III-a, aşa că erau obişnuiţi cu partidele grele din deplasare. Un lucru important a fost şi condiţia fizică, care şi-a spus cuvântul datorită terenului îmbibat de apă, deşi gazonul a rămas intact până la ultimul fluier al centralului Călin Sângeorzan, care a fost ajutat la cele două linii de Mihai Ungur şi Mihai Marica, observaţi de la margine de Dan Jiga, din partea AJF.
Partida a fost echilibrată, cu fraze frumoase la ambele porţi, apărate foarte bine de Pop şi Nalaţi. Încă din min. 2, oaspeţii au ocazia de a deschide scorul prin Horga, scăpat singur cu portarul, acesta trimite puţin pe lângă poartă. Două minute mai târziu, oaspeţii deschid scorul prin Coşneac, Haliţă centrează de pe partea stângă, reia Morozan, iar Coşneac trimite cu capul în plasă, 1-0. Nemulţumiţi de rezultat, gazdele egalează situaţia patru minute mai târziu, Chira centrează, iar Horea trimite cu capul lângă bară, 1-1. Au urmat câteva şuturi frumoase ale jucătorilor Iuşan şi Plăian, dar reţinute de cei doi portari. Min. 80, bucurie mare în tabăra someşană, când Horga Mihai marchează cu latul, închizând tabela de marcaj şi aducându-şi echipa pe primul loc din Liga a IV-a.

Am văzut un primar fericit
Primarul comunei Feldru, Ştefan Sângeorzan, a declarat după meci: „Este un moment istoric în comuna noastră, deoarece câştigăm campionatul Ligii a IV-a şi, mai ales, pe terenul echipei contracandidate. Sunt sigur că vom câştiga şi barajul de promovare în Liga a III-a, cu campioana judeţului Suceava, iar din toamnă toată Valea Someşului se va bucura de fotbalul din Feldru. Mulţumesc tuturor jucătorilor pentru dăruirea din teren de care au dat dovadă şi, nu în ultimul rând, antrenorului Sergiu Mândrean, un nume cunoscut în lumea fotbalului românesc.
Jucătorii: Heniu Prundu Bârgăului: Pop, Plăian, Ruscău V., Muscar, Chira (min. 45 Szekely), Vaida, Astalâş, Conon, Anton (min. 60 Bâla), Chifa şi Horea. Antrenor Svobodă Călin.
Pro Someş Feldru: Nalaţi, Haliţă (min. 88 Mândrean), Bălan, Gavriloaie, Celsie, Iuşan (min. 77 Fodor), Tomoioagă, Albuţ (min. 91 Seserman), Horga, Morozan (min. 55 Cilean) şi Coşneac. Antrenor Sergiu Mândrean, delegatul echipei Costinaş Ioan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5