Stelian Dolha: Îndrăznesc să candidez pentru funcţia de vicepreşedinte al PNL

Liderul judeţean al PNL BN, deputatul PNL Stelian Dolha, a declarat că şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului, la nivel naţional, arătând că vrea să construiască alături de noua conducere a PNL o echipă puternică, cu oameni noi, cu forţe proaspete. ,,Eu mi-aş dori să fac parte din forţele acestea proaspete, din forţele noi ale viitorului partid de dreapta”, a declarat telefonic pentru cotidianul Răsunetul, liderul PNL BN Stelian Dolha.

Stelian Dolha, deputat PNL: E vorba, aşa cum e firesc, de o cerere, o cerere pentru candidatură la funcţia de vicepreşedinte al PNL. Doar atât pentru început, pentru că ştim că este vorba de un vot uninominal, nu mai e vorba de o listă pe care o susţină cineva, ci eşti ales, repet printr-un vot uninominal, deci oarecum eşti la latitudinea colegilor, care îţi apreciază sau nu munca.  Acum punctele tari ale filialei le ştim, am avut o creştere importantă la alegerile europarlamentare, punctele slabe ale filialei sunt că, pentru prima dată, îndrăznim. Îndrăznim să pretindem o astfel de funcţie de vicepreşedinte, pentru că până acum trebuie să recunoaştem nu au prea fost nici performanţe.

Jurnalist: O cerere venită din partea cui?

Stelian Dolha: Venită din partea mea, mai exact e o intenţie de candidatură, asta e, dacă vreţi să spunem lucrurilor pe nume. O intenţie de a candida şi astfel voi intra în cursa pentru una dintre cele 31 de funcţii de vicepreşedinte.

Jurnalist: Din moment ce aţi intrat în cursă, aţi intrat cu şanse, cu speranţe de câştig.

Stelian Dolha: Eu nu aş merge chiar atât de departe, mi-aş dori, însă, ca lucrurile să se desfăşoare aşa şi deznodământul să fie unul pozitiv. Am intrat cu nişte şanse, hai să spunem aşa,  optimiste, dar până la final, până nu numărăm voturile, e totuşi o cale, pentru că v-am spus filiala liberală bistriţeană are câteva puncte mai puţin bune.

Jurnalist: Nu e dorinţă cam mare? Vă întreb acest lucru pentru că sunteţi preşedintele unei filiale de puţin timp, aţi obţinut un scor electoral bun, dar totuşi sunteţi o filială mică, nu aveţi nicio experienţă vastă în politică pentru a candida pentru una dintre funcţiile de vicepreşedinte al PNL la nivel naţional.

Stelian Dolha: Eu vin şi întreb: ce înseamnă experienţă în politică? O vechime, un stat de plată de multă vreme în PNL? Sau experienţa politică înseamnă rezultate, rezultate bune sau mai puţin bune. Eu cred că PNL, şi asta am mai spus-o, acum trebuie să vorbească şi de o nouă cale. O nouă cale, chiar cu oameni noi, pentru că vorbim acum de un partid mare care o să se croiască, de centru dreapta, ştiu eu peste câteva luni de zile, poate chiar şi mai repede, şi în cazul acesta şi partidul nostru trebuie să vină cu forţe proaspete. Eu mi-aş dori să fac parte din forţele acestea proaspete, din forţele noi ale viitorului partid de dreapta. Că e o cerere poate, prea mare, acum cu modestie vă spun, că eu îndrăznesc totuşi, cum am îndrăznit să obţin şi să îmi asum nişte rezultate bune pentru Bistriţa, îndrăznesc şi să candidez pentru funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel naţional.

Jurnalist: Aţi luat în calcul şi un eventual eşec şi urmările acestuia?

Stelian Dolha: Să ştiţi că nu e vorba de un eşec. Chiar dacă nu o să intru printre cei 31 de vicepreşedinţi, eu o să rămân membru în Biroul Politic Naţional, pentru că sunt membru de drept ca preşedinte de filială. Sunt în BPN, rămân în BPN, indiferent care va fi deznodământul, care o să fie rezultatul votului, numai că recunosc că m-ar onora o funcţie de vicepreşedinte. Pe de altă parte, funcţia respectivă m-ar şi obliga la anumite responsabilităţi, pentru că urmează pentru fiecare vicepreşedinte în parte, o anumită responsabilitate. Conducerea partidului va hotărî asta. Sunt nişte etape care ar urma să se întâmple.

Jurnalist: Congresul PNL va fi un congres cu surprize? Să ne aşteptăm la ceva nume noi sau lucrurile sunt oarecum aşezate?

Stelian Dolha: Dacă vă referiţi la cei doi candidaţi (n.r. – Ioan Ghişe şi Klaus Iohannis), cred că oarecum finalul e previzibil. Vorbim, totuşi, de un viitor preşedinte al PNL în persoana lui Klaus Iohannis. Asta cred eu privind lucrurile din interiorul partidului.  În ceea ce priveşte vicepreşedinţii partidului şi nu vă ascund că aici o să fie o bătălie destul de mare, chiar mare, am putea să folosim cuvântul acesta, fără a-l diminua, pentru că o să vedeţi că vor fi multe înscrieri. Vorbim de 40 şi ceva, poate chiar 50 şi ceva de înscrieri. O să fie o competiţie grea, contracandidaţii mei sunt oameni redutabili, oameni cu state vechi în PNL, oameni vizibili la nivel naţional ş.a.m.d.

Repet, a întra într-o astfel de cursă, pentru mine este onorabil şi nu pot să spun decât, da intru în această competiţie, pentru că îmi doresc din suflet şi am spus asta chiar de când am preluat preşedinţia partidului acum un an de zile, eu vreau să ridic această filială şi PNL BN trebuie să fie odată şi odată, vizibil.

Congresul extraordinar al PNL va avea loc în acest weekend, la Bucureşti, urmând să participe peste 1.500 de delegaţi. Filiala PNL BN va participa cu 29 de delegaţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5