Sunt interzise activităţile din spații deschise sau închise, cu peste 1000 de persoane!

Începând de astăzi, 8 martie 2020, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale. Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate.

Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul național al României și există posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației.

În aceeași perioada, până la 31 martie a.c., aparținătorii pacienților nu pot efectua vizite în spitale.

A fost realizată și aprobată procedura de suspendare a cursurilor în unitățile de învățământ în cazul apariției cazurilor de COVID – 19 (coronavirus) în respectivele unități. Procedura este utilă pentru luarea măsurii de suspendare a cursurilor în mod rapid și unitar, prin decizie a comitetului județean pentru situații de urgență.

Reiterăm faptul că nu se eliberează certificate medicale de “om sănătos” și că pacienții care nu prezintă suspiciuni nu sunt testați pentru infectarea cu virsul COVID – 19 (coronavirus).

Până astăzi, 8 martie, la nivel național au fost confirmate 13 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României.

Dintre cei 13 cetățeni care au contactat virusul, 4 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Starea de sănătate a pacienților internații este bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 15 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12734 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală. Se observă o ușoară scădere atât a numărului persoanelor aflate în carantină instituționalizată, cât și a celor aflate si în izolare la domiciliu, ca urmare a împlinirii termenului de 14 zile de la intrarea în aceste proceduri pentru persoanele care au venit în țară începând cu 22 februarie a.c.

În acest moment, NU sunt cazuri confirmate de Coronavirus (Covid-19) în judeţul Bistriţa-Năsăud!

De asemenea, nu sunt persoane suspecte care să necesite carantină!

* De ieri, 07.03., în judeţul Bistriţa-Năsăud, o persoană a ieşit din monitorizare la domiciliu, având astăzi un total de 98 de cazuri de izolare la domiciliu (numărul include şi aparţinătorii persoanelor care vin din Italia).

* La nivel naţional, există 13 cazuri confirmate de infecţie cu Coronavirus.

- Este de reţinut că DOAR cei care vin din zona de carantină a Italiei intră automat 14 zile în carantină, în spaţii special pregătite, conform protocolului care se impune. Restul persoanelor care vin din Italia sunt monitorizate la domiciliu timp de 14 zile.

- Autorităţile judeţene monitorizează fluxul de turişti care vin din zone cu risc de infecţie cu Coronavirus şi se află în continuă legătură cu autorităţile de frontieră, aceştia comunicând situaţiile care necesită monitorizare.

* 0800800358 - linia verde, unde cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID - 19.

Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE.

Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Comentarii

08/03/20 21:17

Asta tine pana incep sa piarda banii coropratiile internationale ca apoi nu mai e problema. In Dublin se canceleaza St Patricks Festival, o sursa majora de venit pt oras. Fara banii aia da faliment. In Germania Octomber Fest e ca si cancelat. Inca un pic si ajung orasele fara bani de curent, apoi ignora si Ebola

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5