Surse de a face economii inainte de sarbatorile de iarna

Sarbatorile de iarna se apropie si romanii constientizeaza acest lucru, odata ce reclamele cu Mos Craciun apar cu o frecventa mai mare. Se pot face economii in luna decembrie? Da, daca bugetul de venituri si cheltuieli este echilibrat si se profita de oportunitati in mod rational, dupa cum este prezentat in continuare:

Stabilirea unei limite de cumparaturi

Bugetul este foarte important deoarece fara o limita de cheltuieli, o limita dedicata cumparaturilor de Craciun, cheltuielile vor depasi veniturile si ar fi pacat sa se intre in 2023 cu noi datorii. De fapt, cand se creeaza bugetul pentru sarbatorile de iarna ar trebui sa se aloce un mic buget si pentru seara de Anul Nou. Dupa crearea acestui buget pentru Craciun, el se poate imparti in doua categorii: masa de Craciun si cadouri. Apoi se face lista de persoane care vor primi cadourile si astfel se afla bugetul alocat pentru fiecare persoana. Nu este de ajuns sa se creeze acest buget, este important sa se urmareasca si cum se cheltuiesc banii, astfel incat sa nu se depaseasca limitele stabilite.

Urmarirea campaniilor cu reduceri

Multe hypermarketuri si alte magazine pregatesc campanii cu reduceri de sarbatori. Analizandu-se preturile inainte si in timpul acestor campanii se pot observa adevaratele reduceri. Uneori reducerea se aplica atunci cand se cumpara mai multe produse de acelasi tip, de exemplu „cumpara 2 produse si la al doilea ai reducere 50%”, dar daca nu este nevoie cu adevarat de al doilea produs iar acesta mai este si perisabil, atunci nu este chiar o metoda de economisire. Cumparaturile si promotiile trebuie alese rational.

Se pot verifica ofertele din mai multe magazine. Chiar daca un magazin ofera toate produsele necesare, nu inseamna ca are la toate cele mai bune oferte. Comparand ofertele din mai multe magazine se poate gasi pretul cel mai mic si astfel se fac economii.

Surse de informare pentru oamenii cu datorii

Chiar si romanii care au deja restante de plata pot face economii, cu conditia sa fie atenti la noutatile comunicate de companii. Exista surse de informare pentru oamenii cu datorii care anunta diverse campanii si oferte.

Despre „Calendarul cu surprize” anunta KRUK Romania pe Facebook: este un concurs pentru clientii cu datorii ai acestei companii care pot castiga zilnic vouchere de cumparaturi de la Kaufland in valoare individuala de minim 500 lei. Pentru a participa, acestia trebuie sa intre pe eKRUK si sa isi plateasca rata online.

Compania mai ofera o modalitate de economisire, programul „Dorinte Implinite”. Clientii care s-au inscris in program si au platit datoria luna de luna, cu regularitate, pot economisi prin doua moduri: platesc rata din decembrie folosind punctele acumulate in acest program sau folosesc punctele pentru a achizitiona vouchere de cumparaturi de la diverse magazine partenere.

Fiind la curent cu noutatile si ofertele, este usor sa se faca economii de Craciun. Important este sa se urmareasca mai multe canale de comunicare: TV, radio, social media, presa online, etc.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5