Sute de atleţi, aşteptaţi la crosul „Gabriela Szabo”

Cea de-a şasea ediţie a crosului „Gabriela Szabo” îşi aşteaptă competitorii sâmbătă, 9 aprilie, cu premii substanţiale pentru alergătorii profesionişti şi amatori. Concursul va începe la ora 10.30, iar startul se va da la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”. La cros sunt aşteptaţi peste 800 atleţi amatori şi profesionişti din întreaga ţară, un record al acestei competiţii, estimează organizatorii: atleta Gabriela Szabo, Inspectoratul Şcolar al judeţului Bistriţa-Năsăud şi Primăria municipiului Bistriţa.

„Acest cros reprezintă o promisiune pe care mi-am făcut-o mie şi locuitorilor Bistriţei în urmă cu şase ani şi mă bucur foarte mult că tradiţia continuă şi în acest an. Este foarte important să promovăm sportul pentru toate vârstele, să le arătam părinţilor şi copiilor că este esenţial să facă mişcare în fiecare zi, chiar dacă nu sunt sportivi de performanţă. Alergarea este o opţiune la îndemână atât pentru sportivii de performanţă, cât şi pentru toate persoanele care au grijă de sănătatea lor fizică şi psihică”, a declarat atleta Gabriela Szabo, iniţiatoarea crosului.

La rândul său, Vasile Marc, inspectorul şcolar general, a accentuat importanţa sportului în viaţa copiilor. „Organizăm competiţia în fiecare an pentru că vrem să obişnuim copiii cu un stil de viaţă sănătos. Este o invitaţie să facă sport şi în afara orelor de la şcoală şi să nu stea doar în faţa calculatorului, ci şi afară”, a precizat Vasile Marc.

Competiţia se va desfăşura pe 12 categorii de vârstă, de la copii la seniori şi veterani.

La finalul competiţiei se vor acorda următoarele premii:

- Categoria seniori: locul 1: 2.000 lei; locul 2: 1.500 lei; locul 3: 1.000 lei;

- Categoria copii şi juniori I, II, III: locul 1: 1.000 lei; locul 2: 600 lei; locul 3: 4.00 lei;

- Clasele V-VI şi VII-VIII: locul 1: 500 lei; locul 2: 300 lei; locul 3: 200 lei;

- Premiul special Rombat: 1.500 lei

„Anul trecut au fost aproape 800 de sportivi profesionişti şi amatori din toată ţara şi chiar şi din Republica Moldova. Anul acesta sperăm să fie şi mai mulţi competitori, de toate vârstele, fiind invitate si orasele din afara granitelor tarii, infratite cu municipiul Bistrita.Voi fi şi eu la linia de start”, a spus şi primarul Ovidiu Creţu.

Ioan Repede, directorul general al Rombat, sponsorul principal al competiţiei, a explicat motivele implicării companiei pe care o conduce în organzarea acestei manifestări. „Crosul «Gabriela Szabo» este un eveniment important din viaţa oraşului şi mulţi dintre angajaţii noştri participă în fiecare an. Implicarea în organizare a devenit deja o tradiţie pentru Rombat şi în acest fel ne bucurăm să fim alături de bistriţeni”, a declarat Ioan Repede.

Ediţia din 2011 este organizată mai devreme decât în anii trecuţi, din cauza programului competiţional încărcat. Câştigătorii din 2010 de la categoria Seniori au fost Ancuţa Bobocel de la CS Dinamo Bucureşti (fete) şi Vitalie Gheorghiţă din Republica Moldova (băieţi).

Arganizatori: Primăria Municipiului Bistriţa, ISJ BN.

Colaboratori: Consiliul Judeţean BN, Federaţia Româna de Atletism, L.P.S. Bistriţa, CSM Bistriţa, Magic FM.

Sponsor oficial: Rombat SA Bistriţa.

Sponsori: RVCB Electro 97, Florsystem, Hotel Krone, Old House, Electro Ursa, SC Caraiman, Frasinul şi Gomar Lux.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5