SYNGENTA şi KWS: Parteneri de nădejde ai agricultorilor BN

Multinaţionalele Syngenta şi KWS, companii specializate în producerea şi distribuţia seminţelor de cereale păioase, porumb pentru boabe şi siloz, precum şi a substanţelor chimice destinate protecţiei plantelor (erbicide, fungicide, insecticide, regulatori de creştere) nu au lipsit nici în acest an de la întâlnirile anuale cu fermieri, specialişti şi distribuitori de asemenea produse din judeţul nostru. Cei doi reprezentanţi ai amintitelor companii, Cătălin Ardelean şi Adrian Osvaldă, au ţinut să informeze pe cei prezenţi în sala de conferinţe a Complexului turistic Coroana de Aur, ce seminţe răspund mai bine condiţiilor de climă şi sol a judeţului nostru, cum pot fi obţinute producţii chiar de peste 8 – 10 tone la hectar (porumb boabe), oferind totodată şi soluţii concrete pentru că fermierii să devină tot mai competitivi. Din informările transmise celor prezenţi la întâlnire nu au lipsit nici prezentarea de noi produse destinate protecţiei plantelor, precum şi de noi hibrizi care să valorifice condiţiile de climă şi sol mai puţin favorabile din zona noastră, astfel că în final cei doi parteri, companiile amintite şi agricultorii B-N, să reuşească împreună.
Cei prezenţi la întâlnirea din 25.01.2017 au putut să mai reţină că numai în ultimii ani compania Syngenta şi-a consolidat portofoliul de seminţe şi substanţe de protecţie pentru cultura de cereale păioase, prin introducerea în ţara noastră a noilor soiuri de grâu Illinco, Ingenio şi Moisson, urmând ca în actualul an să introducă în cultura şi noul hibrid de porumb Senco, precum şi fungicide pentru cereale de ultima generaţie, cum ar fi Archer Turbo şi Seguris Xtra. De la compania KWS noutăţile pentru anul în curs constau în faptul că oferă doi noi hibrizi de porumb, Konfirmas şi Kapitolis, hibrizi toleranţi la secetă, cu o foarte bună pierdere a apei din bob, totodată cu tendinţa de a forma constant doi ştiuleţi pe plantă (Konfirmas), respectiv faptul că se preteza atât pentru boabe cât şi pentru siloz şi având, totodată, un potenţial de producţie foarte ridicat (Kapitolis).
Urmează ca în perioada următoare, Punctul de lucru din Bistriţa al S.C. Redoxim S.R.L., să organizeze noi întâlniri ale agricultorilor B-N cu reprezentaţi ai altor companii multinaţionale pe aceeaşi temă.
Vasile Tabără,
senior editor

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5