Take, Ianke şi Cadâr, un fenomen teatral şi social

Bistriţenii care îndrăgesc arta dramaturgică au prilejul de a se bucura, azi, de un adevărat spectacol de teatru, „Take, Ianke şi Cadâr” de Victor Ion Popa, în interpretarea actorilor Teatrului Naţional din Cluj-Napoca.

„Victor Ion Popa e o frunză de laur din coroana teatrului nostru naţional, iar celebra sa piesă cu trei nume e un simbol al sfintei instituţii. Prăvăliile celor trei negustori, ca-n basmele înşirate pe fir de mărgărite, dau, în orice punere clasică în scenă, către o piaţă în care se pupă patriotic toţi cei ce s-ar putea întreba, făcând pe drakku-n patru, de ce-or fi venit la teatru” scria într-o cronică, Radu-Ilarion Munteanu, pentru Literatura.Net.

Spectacolul va începe la ora 19.00, iar preţul unui bilet este de 25 lei. Vor urca pe scena Centrului Municipal „George Coşbuc”, actorii Bogdan Rădulescu, Oana Răduţă, Petre Băcioiu, Lucia Wanda Toma, Emanuel Petran şi Stelian Roşianu. Piesa de teatru „Take, Ianke şi Cadâr” a fost distinsă cu Premiul pentru cel mai bun spectacol în dramaturgia românească la Premiile Naţionale Anuale în domeniul teatrului acordate de Ministerul Culturii şi Cultelor pentru anul 2001.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5