Tânăr din Lunca Ilvei, arestat preventiv pentru delicte silvice și infracțiuni rutiere

Polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de un bărbat, de 32 de ani, din Lunca Ilvei,  în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.  Acesta a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

„Bărbatul este cercetat pentru complicitate la infracțiunile de tăiere fără drept de arbori și delapidare, precum și pentru infracțiuni la regimul rutier.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că, în perioada 13-14 iunie a.c., acesta ar fi folosit un utilaj pe care îl deținea pentru a-l ajuta pe un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Tihuța Colibița să taie ilegal 10 arbori, în valoare de 8.005 lei. Totodată,  și-a însușit cantitatea de 4,62 mc de material lemnos, în valoare de 794 lei.

Cercetările au fost extinse, fiind controlate două depozite administrate în fapt de către bărbatul de 32 de ani, ocazie cu care a fost confiscată cantitatea totală de 231,11 mc în valoare de 143.556 lei fără proveniență legală. De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea unei autoutilitare, în valoare aproximativă de 40.000 lei”, se arată în comunicatul IPJ BN.

Polițiștii și reprezentanții Gărzii Forestiere au efectuat verificări şi în fondul forestier gestionat de pădurarul în cauză, ocazie cu care au fost identificate 22 de cioate provenite din arbori tăiați ilegal, cu un volum de 31,957 mc și o valoare totală de 17.026,34 lei.

De aseenea, polițiștii au stabilit că, în perioada 20 martie-14 iunie a.c., cel în cauză ar fi condus un vehicul pentru care nu avea permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte, iar în perioada 18-29 iunie a.c. a condus, deși avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Gărzii Forestiere județene Bistrița-Năsăud și al Serviciului de Operațiuni Speciale Bistrița-Năsăud.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5