Tânguire, plâns și nădejde

Alexandru Dărăban

Pe pământul ucrainean umblă tânguirea și plânsul pentru răul care-l fac frații lor creștini. Sunt oameni care plăsmuiesc din „prea-plinul mândriei lor” răutatea, păcatul, moartea. Alungă gingășia și mila împrăștiind atâta răutate deoarece sunt stăpâniți de o enormă răutate omenească.
Dar, sunt oameni care prin suferința lor, prin jertfa lor, țes în sufletul lor bunătate, dragoste, gingășie, blândețe, dreptate, milă și înțelepciune. Sunt niște călători surghiuniți din patria lor, sunt drumeți pribegi și trecători prin multe necazuri și supărări printre străini. Sunt niște străini care se află departe de rudenii, de prieteni și de patria lor, dar cu dorința de a se întoarce cât mai degrabă în ea.
Nădăjduiesc, ei, că Îngerii Bunei Vestiri, luminoși și sfinți, le va readuce gingășia, dragostea, binecuvântarea în toate inimile lor. Să le binevestească dulcea mângâiere în această lume amară împărtășindu-le bucuria vieții veșnice în lumea aceea fără de moarte.

Comentarii

25/03/22 13:04
Rus Augustin

În Ucraina se conturează un „pol al extremelor” făurit prin ambiții, ce provoacă multă suferință, tristețe și deznădejde. Mai grav este faptul că acest pol nu se întrevede a fi înlăturat, el poate oricând să se deplaseze spre alte zone geografice ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5