Telescaunul a primit autorizaţia de funcţionare. Temperaturile scăzute prognozate ar putea conduce la inaugurarea pârtiei

Telescaunul de pe pârtia din Complexul Wonderland a primit autorizaţia de funcţionare. Reprezentanţii Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune S.A (CNCIR SA), care efectuează testări şi analize tehnice în vederea autorizării funcţionării instalaţiilor de ridicat, inclusiv pentru instalaţiile de transport pe cablu pentru persoane, au fost la Bistriţa şi au acordat autorizaţia, în urma unei proceduri foarte stricte.

         Telescaunul, cu o capacitate de 1200 persoane/oră, este printre cele mai moderne instalaţii din zonă.

         „Vestea bună este că telescaunul este autorizat să funcţioneze. În etapa următoare, ne dorim să putem produce zăpadă şi să inaugurăm pârtia. De miercuri, noaptea ar urma să fie temperaturi negative, potrivit prognozelor, care ne vor da posibilitatea să producem zăpadă artificială. În aceste condiţii, săptămâna viitoare ne putem gândi la Serbările Zăpezii. Totul este în funcţie de condiţiile meteo”, ne-a declarat primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu.

Lungimea pârtiei (de categorie medie spre ușoară) este de 1.335 m (diferență de nivel de 257,5 m), cu o lățime de  60 m. Pârtia are punctul de plecare la o altitudine de  aproximati 680 m.

Primăria Bistriţa a semnat un contract pentru deservirea instalației de telescaun a pârtiei de schi din Complexul turistic și de agrement Wonderland, întreținere pârtie,  instalație de produs zăpada și servicii conexe. 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5