Termenul de declarare şi de plată a obligaţiilor fiscale este 19 decembrie!

Termenul de declarare şi plată a obligaţiilor fiscale în  luna decembrie este data de 19.12.2014, anunţă Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud. Începând cu anul 2012 pentru luna decembrie a fiecărui an s-a modificat scadenţa din data 25 în data de 21 cu  plata la o dată anterioară dacă  21 este zi nelucrătoare.

         Persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente sunt obligate să achite impozitele şi contribuţiile aferente trimestrului IV tot până la data de 19.12.2014.

            „În vederea evitării aglomeraţiei la ghişeele organelor fiscale în zilele premergătoare scadenţei la plata şi declararea obligaţiilor fiscale, vă  recomandăm utilizarea metodei de depunere on-line a declaraţiilor, în vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de depunere/preluare a declaraţiilor. Contribuabilii care nu depun declaraţiile on-line sunt rugaţi să se prezinte din timp la ghişeele organelor fiscale.

De asemenea, în vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de plată/încasare, respectiv pentru evitarea aglomeraţiei la ghişeele de la unităţile Trezoreriei Statului, rugăm contribuabilii să efectueze achitarea obligaţiilor fiscale prin unităţile bancare”, precizează şeful Administraţiei judeţene, Cristian Parasca..

Merită ştiut faptul că în situaţia în care înregistrează obligaţii fiscale restante, agenţii economici vor fi selectaţi în vederea efectuării inspecţiei fiscale şi vor fi  intensificate măsurile de executare silită.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5