Tineri bistriţeni, formaţi pentru a fi voluntari

Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Bistrița a organizat în perioada 10-12 noiembrie 2017, la Sângeorz-Băi, o tabără de pregătire a tinerilor voluntari, aflată la a doua ediţie şi intitulată „Cu voluntariatul în tabere nu-i de joacă! Fii pregătit!”.

Pe perioada celor 3 zile de tabără, participanții și-au întărit decizia de a se implica în comunitate prin voluntariat, au cunoscut implicațiile și avantajele organizării unei tabere, au fost deprinși cu abilități specifice (animație socio-educativă, coordonarea unui atelier, coordonarea unui grup, moderarea de discuții, coordonare de jocuri, relaționarea cu participanții și cu ceilalți voluntari), au învățat să elaboreze pe echipe un plan pentru o tabără comunitară, au participat la programul catehetic și duhovnicesc desfășurat și și-au expus în mod direct dorința de a schimba ceva în jurul lor și de a arăta că se poate trăi frumos.

Prin organizarea acestei tabere, asociația și-a dorit să promoveze ideea de voluntariat și de implicare civică în rândul tinerilor, prin tabere, având mai multe obiective finale, şi anume dobândirea de cunoștințe teoretice despre organizarea unei tabere de la A la Z și despre specificul voluntariatului în tabere; dobândirea de abilități practice în organizarea unui program de tabără și activități specifice de tabără; însușirea unor metode de lucru cu copiii, adolescenții, tinerii și voluntarii şi dezvoltarea conceptului de tabără comunitară.

Tabăra s-a adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani din judetul  Bistrița-Năsăud, iar proiectul a fost cofinanțat din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2017.

Tinerii s-au bucurat de prezenţa P.C. pr. protopop de Bistriţa, Alexandru Vidican care le-a vorbit despre frumuseţea tinereţii spunându-le: "Bucurati-vă şi vă veseliţi...frumos", pentru a fi plăcuţi şi lui Dumnezeu şi părinţilor şi societăţii. La finalul întâlnirii, părintele protopop Vidican a înmânat tuturor Diplome de participare.

Astfel, un număr de 50 de participanți au primit diplomă de „voluntar de tabere” recunoscută în toate asociațiile de tineret din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului , ceea ce le dă posibilitatea de a fi viitori voluntari în taberele organizate de asociațiile noastre. De asemenea, tinerilor le-au fost dăruite cărţi pentru o dezvoltare personală armonioasă.

Pr. Tudor Mudure-Iacob
Inspector de tineret

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5