Tips & tricks pentru o vacanță de buget în Spania

Ai început să îți faci planuri pentru o excursie în Spania? Deloc surprinzător, având în vedere faptul că este țara preferată de majoritatea celor care adoră să călătorească. Iar motivele nu sunt deloc puține: bucătăria gustoasă, atracțiile turistice, muzeele celebre, piețele și magazinele tradiționale, ca să nu mai spunem despre economiile pe care le poți face când vine vorba despre mâncare, băutură și locuri de cazare în comparație cu alte orașe populare din Europa.

Dar chiar dacă Spania se numără cu ușurință printre cele mai ieftine destinații din Europa de Vest, tot trebuie să îți faci un mic plan înainte de a porni în aventura ta spaniolă. Poți începe de pe acum să cauți modalități ieftine de transport persoane pe ruta România-Spania, în timp ce noi îți vom oferi câteva trucuri care te vor ajuta să nu cheltuiești foarte mulți bani.

Tips & tricks pentru o vacanță ieftină în Spania

1. Orașele spaniole pot fi mai ieftine în luna august

Cele mai mari orașe din Spania (Madrid, Barcelona, Sevilla) sunt cele mai căutate și, implicit, aglomerate de turiști. Totuși, majoritatea localnicilor sunt în vacanță. Spaniolii fug din zonele urbane spre plajă sau în străinătate, în special în luna august, ceea ce face din Spania o țară mai ieftină în acea perioadă a anului. Ține cont, totuși, că unele restaurante și magazine vor fi închise sau vor funcționa în regim de program redus.

2. Evită evenimentele de anvergură din Madrid și Barcelona

Ori de câte ori este posibil, încearcă să îți planifici călătoria la date care nu coincid cu evenimentele locale de anvergură. Spre exemplu, nu îți fixa vacanța în timpul desfășurării evenimentului Mobile World Congress în Barcelona (de obicei, la sfârșitul lunii februarie), deoarece prețurile cazărilor se pot dubla sau chiar tripla în acea perioadă. Evită și săptămâna modei de la Madrid (de obicei, în vară), dacă vrei o vacanță de buget.

3. Planifică vacanța off season

Vacanțele off season sunt de departe cele mai ieftine. Dacă nu vrei să cheltuiești foarte mulți bani pe cazare, încearcă să vizitezi Spania iarna, dar nu de Crăciun sau de Revelion. Iar dacă vrei să combini vremea bună, cu temperaturi prietenoase, și prețuri decente la cazare, alege să îți planifici călătoria toamna sau primăvara.

4. Fă-ți un itinerariu clar

În funcție de câte zile alegi să colinzi străzile orașelor spaniole, asigură-te că ți-ai creat un itinerariu foarte clar. Nu îți încărca zilele cu foarte multe obiective de vizitat, pentru că vei pierde tot farmecul acestei țări.

5. Concentrează-te pe o zonă mai mică

În loc să încerci să vizitezi toate obiectivele turistice din țară, decide-te asupra unei anumite regiuni pentru a o explora – astfel vei înțelege mult mai bine istoria locului vizitat și vei cheltui mai puțini bani.

6. Comportă-te ca un localnic

Dacă ai reușit să vizitezi cele mai renumite obiective, cum ar fi Sagrada Familia din Barcelona sau Prado din Madrid, încearcă să gândești ca un localnic – mergi în locurile pe care aceștia le preferă, departe de agitația zonelor intens vizitate. Un foarte bun exemplu ar putea fi orașul Tossa de Mar, aflat în apropiere de Barcelona.

Nu este deloc greu să vizitezi țările Europei cu bani puțini, mai ales dacă știi ce să alegi și când să fixezi data plecării. Și pentru că de cele mai multe ori ajungem să cheltuim mai mulți bani pe transport decât pe cazare, obiective sau mese, Tabitatour.ro vine cu servicii de transport atât intern, cât și internațional la prețuri decente, inclusiv pentru bagajele de cală.

Sursă foto: freepik.com

 


 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5