Toma Someşan (primar Mărişelu); „Lucrăm la amenajarea bazei sportive şi la modernizarea drumurilor agricole”

Mărişelul este o comună frumoasă, cu oameni harnici, conduşi cu pricepere şi profesionalism de către primarul  Toma Someşan, un om cu multă iniţiativă, ajutat de un Consiliu Local receptive.  Autorităţile locale de aici se zbat pentru a deveni o comună europeană, modernizată.

          Astfel, în prezent, în localitate se derulează o serie de investiţii. “Actualmente, se execută  lucrări de amenajare a unei microbaze sportive pentru elevii de la Mărişelu, care va cuprinde terenuri de volei, handbal, tenis de câmp, baschet şi minifotbal. De asemenea, în curtea şcolii din Domneşti se amenajează o microbază sportivă, identică cu cea de la Mărişelu, pentru elevii şi tinerii din sat. Tot pentru petrecerea timpului liber, la Domneşti, vom realiza un parc de joacă, dotat cu hinte, tobogane, balansoare, dar şi cu bănci pentru bătrâni, împrejmuit cu gard şi asigurat, în suprafaţă de 1322 mp”, ne-a declarat edilul comunei, Toma Someşan.

          În comuna Mărişelu este în implementare şi un proiect cu finanţare europeană. “Am predat amplasamentul pentru realizarea investiţiilor din cadrul proiectului cofinanţat prin Măsura 125. Astfel,  vor fi modernizate drumuri agricole, prin asfaltare, în lungime de 8,7 km şi se vor efectua lucrări la podul peste râul Şieu, la Sântioana, care va asigura legătura cu DJ 154, Sărata – Reghin”, ne-a precizat primarul Someşan.

          În context, Toma Someşan a făcut un apel şi către administraţia judeţeană, pentru susţinerea unor investiţii în infrastructura rutieră.

          “Avem nevoie de finanţare, în anul 2014, pentru asfaltarea DC Măgurele – Jeica, în lungime de 6,2 km. A fost asfaltat doar un tronson de 1,2 km, drumul fiind lăsat în paragină din cauza lipsei de bani. De asemeneas, sunt necesare fonduri pentru lucrările la drumul de interes local din satul Mărişelu. Nu în ultimul rând, trebuie susţinută lucrarea de decolmatare a pârâului Valea Măgurii, afluent al râului Şieu, care pune în pericol satul Domneşti atunci când vin ploile”, a explicat primarul comunei. Acesta a adăugat că pentru toate aceste obiective au fost înaintate proiecte.

          Nu în ultimul rând, o altă investiţie pe care Primăria Mărişelu nu o poate susţine numai de la bugetul local este extinderea reţelei de electrificare. “Avem nevoie de 227.000 lei pentru alimentarea cu energie electrică la un grup de case, repartizate în loturi, pentru familiile de romi”, a concluzionat edilul din Mărişelu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5