„Toţi să fim una”

În cadrul Programului Octavei de rugăciune pentru unitatea creştinilor, miercuri, 20 ianuarie, sute de credincioşi au fost prezenţi la Catedrala Ortodoxă „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bistriţa. După ce în zilele precedente manifestările din săptămâna rugăciunii creştine au avut loc la Biserica romano-catolică şi la Biserica greco-catolică, la care au predicat pr. Gered Peter, protopop romano-catolic, şi preotul ortodox Liviu Şugar, de data aceasta a venit rândul pastorului reformat Andras Peter să susţină predica în Biserica ortodoxă. În deschiderea serii de rugăciune ne-a încântat cu câteva producţii religioase corul dirijat de arh. prof. Cornel Pop. Preotul paroh Liviu Şugar, gazda acţiunii, a vorbit despre demersul la scară naţională pentru unitatea creştinilor, dorinţa pentru unitate a tuturor. Mântuitorul Iisus Hristos a exprimat dorinţa ca toţi să fim una. Dorinţa lui profetică trebuie să se împlinească. Fiecare să facem paşii necesari pentru această unitate. Numai în unitatea creştinilor stă puterea noastră. În lume, la ora actuală, peste 2 miliarde de creştini cred că unitatea ar fi posibilă. Trebuie să fim fraţi fiindcă toţi purtăm sfinţenia lui Hristos.

Predica a fost rostită, cum spuneam, de pastorul reformat Andras Peter, care a spus că „înfăptuirea unităţii tuturor creştinilor este dorinţa divină a lui Hristos. Biserica nu este singură în această luptă, ea este condusă de Hristos, iar Dumnezeu le va înfăptui pe toate, la timpul orânduit, iar noi suntem doar martorii acesteia. Hristos este cu noi, merge alături de noi, nu ne părăseşte niciodată, vine în mijlocul nostru, frânge pâinea şi ne-o dă nouă, binecuvântându-ne”. Menţionăm că la această seară de rugăciune au fost prezenţi şi protopopul ortodox Alexandru Vidican, pastorul evanghelic Toth Zoltan, pastorul evanghelic Johann Dieter Krauss, protopopul greco-catolic Ioan Vasile Frişan, pr. Stelian Vereş – capelan romano-catolic şi preoţii bisericii gazdă: Ioan Pintea şi Ştefan Borodi. În finalul serii de rugăciune a fost rostit „Tatăl Nostru” în limbile română, maghiară şi germană.

Joi, programul Octavei de rugăciune a avut loc la Biserica Lutherană maghiară, predica fiind susţinută de pr. Vidican Alexandru şi Vereş Stelian, vineri la Biserica Reformată, sâmbătă, 23 ianuarie, la Biserica Ortodoxă de la Protopopiat, iar duminică, 24 ianuarie, la Biserica Romano-Catolică de pe strada Gheorghe Şincai. Fiecare cult s-a rugat în propria biserică pentru unitatea creştinilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5