Tratamente de toamna la măr, prun, cireș, vișin și păr

La MĂR – se va aplica un tratament după recoltarea fructelor împotriva rapănului, făinării, moniliozei, bolilor de scoarţă şi colet, focului bacterian, paduchelui din San-Jose, paduchelui lânos, acarieni, afide, insecte defoliatoare şi minatoare.
La PRUN – se va aplica un tratament în perioada căderii frunzelor împotriva ciuruirii, moniliozei, bolilor foliare şi de scoarţă, păduchelui din San-Jose, afide, acarieni.
La CIREŞ şi VIŞIN – se va aplica un tratament în perioada căderii frunzelor împotriva bolilor de scoarţă, moniliozei, bacteriozei, ciuruirilor, păduchelui din San-Jose, acarieni, insecte defoliatoare şi minatoare.
La PĂR – se va aplica un tratament dupa recoltarea fructelor împotriva rapănului, moniliozei, bacteriozei, bolilor de scoarţă şi colet, focului bacterian, păduchelui din San-Jose, păduchelui lanos, acarieni, afide, psilide, insecte defoliatoare şi minatoare.
Speciile mai sus menţionate se vor stropi cu unul din urmatoarele amestecuri de pesticide şi se va avea în vedere să se efectueze o îmbăiere totală a pomilor, atât a aparatului foliar cât şi a organelor lemnoase, inclusiv a coletului.

1. ZEAMA BORDELEZA TIP ,,MIF'' – 0,5% + MOSPILAN 20 SG 0,025% - 0,03 %;
2. ALCUPRAL 50 PU - 0,3% + KARATE ZEON 50 EW – 0,015%sau DECIS 25 WG – 0,003%;
4. CHAMP 77 WG - 0,2% + CALYPSO 480 SC – 0,02% sau MOVENTO 100 SC - 1,875 l/ha;
5. FUNGURAN OH 50 WP - 0,3 % + ACTARA 25 WG – 0,01%;

În livezile de păr unde este prezent un atac puternic al focului bacterian pentru combatere se recomandă în perioada de repaus vegetativ (în ferestrele de iarna cu temperaturi pozitive si lipsite de precipitaţii) un tratament cu FUNGURAN OH 50 WP în concentraţie de 3,0% .

Împotriva rozatoarelor mici din culturile de cereale păioase de toamnă, culturi agricole perene, plantatii pomicole si pajisti naturale se vor lua urmatoarele masuri:
1. Aplicarea de momeli toxice cu:
- BROMAKOL 25 – 50 g momeli/galeria activă;
Momelile se împrospatează dupa 7 zile, folosind aceleaşi doze.
Pentru protecţia vânatului şi prevenirea degradării în urma ploilor se recomandă ca momelile
toxice să se aplice în tuburi confecţionate din materiale impermeabile.
Pe suprafetele unde s-au efectuat tratamente se vor instala tabliţe de avertizare "TEREN TRATAT"
Luati masurile ce se impun pentru protectia mediului inconjurator !
- Se vor utiliza doar produse de protecţia plantelor recomandate de CODEX-PEST EXPERT, pentru testele avertizate, omologate de către ,,COMISIA INTERMINISTERIALĂ DE OMOLOGARE A PRODUSELOR DE UZ FITOSANITAR”, avizate pentru a fi folosite pe teritoriul ROMÂNIEI .
- Respectati cu strictete normele de lucru cu produse de uz fitosanitar, pe cele de securitate a muncii, de protectie a albinelor si a animalelor !, conform ORDINULUI COMUN (Ord. 45/1991 al MAA ; 68/05.02.1992 Min.Mediului ; 15b/3404/1991 al Dep. Pentru Admin. Locala şi 127/1991 al ACA din Romania, 1786/TB/1991 al Minist. Transporturilor).

ÎNTOCMIT,
ing. Dina VASILIU

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5