Trei medii de 10 la Evaluarea Naţională!

         Ministerul Educaţiei Naţionale a dat publicităţii rezultatele la examenul de Evaluare Naţională, înainte de contestaţii. Nu mai puțin de 2562 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Bistrița-Năsăud au susținut examenul de Evaluare Națională.  Prezența la cele trei probe a fost de peste 96%.

"Conform primelor rezultate afișate astăzi, în județul Bistrița-Năsăud a fost înregistrat un procent de 75,86% medii peste 5. Trei elevi de la Șc. Gimn. Grigore Silași Beclean, Șc. Gimn. Ștefan cel Mare Bistrița și Liceul Tehnologic Târlișua au obținut medii de 10. Pe discipline, statistica notelor de 10 este următoarea: 6 note la matematică și 56 la limba și literatura română. Eventualele contestații se pot depune astăzi, îmtre orele 14,00-19,00, la centrele de examen. Rezultatele finale se vor afișa în data de 23 iunie", precizează inspectorul şcolar Monica Buboly, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. 

Trei eleve din judeţul nostru au reuşit să obţină media 10, având nota maximă atât la limba şi literatura română, cât şi la matematică.

Este vorba despre Ruxandra Georgiana Barna de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistriţa, Alexandra Maria Chindriş de la Liceul Tehnologic Târlişua şi Noemi Kulcsar de la Şcoala Gimnazială „Grigore Silaşi” Beclean.

A doua medie la Evaluarea Naţională a fost 9,97, obţinută de Mario Robert Sima de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa care a obţinut nota 10 la limba şi literatura română şi 9,95 la matematică. Media 9,92 a fost adjudecată de Alexandra Alexa de la Şcoala Profesională „Florian Porcius” Rodna, Daria Cristiana Drăgan de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa şi Adrian David Bozbici de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistriţa. De altfel, primele trei medii sunt premiate anual, destul de consistent, de către Consiliul Judeţean, în luna decembrie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5