Trei persoane în carantină, testate pentru CoVid-19! Un bărbat este internat la Boli infecţioase!

La momentul de față, trei persoane din județul Bistrița-Năsăud se află în carantină. Acestea s-au întors din Italia în seara zilei de 09.03.a.c. venind din zone care, în cursul zilei de ieri, au intrat în categoria zonelor roșii, fapt care duce automat la aplicarea procedurii de carantinare. La momentul sosirii în județ a acestor persoane, conform procedurii, Inspectoratul de Poliție Județean a anunțat Direcția de Sănătate Publică Județeană cu privire la acest fapt. 
Persoanele au rămas la domiciliu până când au fost transportate în condiții de siguranță în spații special amenajate pentru carantină. Acestora li s-au prelevat probe pentru a verifica prezența CoVid-19. Toate aceste acțiuni au urmat cu fidelitate procedurile impuse de Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne, se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud. 
 
***

"La secția Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a ajuns astă noapte un bărbat de 33 de ani din județul Bistrița-Năsăud prezentând simptomatologie respiratorie și digestivă. Bărbatul a declarat că s-a întors din Spania, via Milano (considerată zonă roșie a carantinei instituite în urma confirmării Coronavirusului) și, întrucât s-a încadrat în definiția de caz pentru infecția cu virusul COVID-19 (Coronavirus), i-au fost recoltate probe biologice care au fost trimise Laboratorului de analize medicale din cadrul Spitalului de Boli infecțioase din Cluj-Napoca. În prezent, pacientul este în stare bună, stabil din punct de vedere hemodinamic și respirator.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a luat toate măsurile necesare limitării răspândirii eventualelor cazuri de Coronavirus, prin suplimentarea personalului în cadrul Secției Boli infecțioase, izolarea spațiului din secție destinat cazurilor suspecte și asigurarea de circuite epidemiologice separate", a transmis Camelia Strungari, purtător de cuvânt al SJU Bistriţa.

 

 

 

 

 

Comentarii

10/03/20 15:05
vizitator

Spitalul Judetean de Urgentă (SJU) Bistrița nu are paturi de Anestezie si Terapie Intensivă (ATI) la secția de boli infecțioase. In schimb, intre anii 2013-2016 la secția de boli infecțioase a SJU Bistrița situată pe strada Alba Iulia nr. 9, a fost construită o biserică având hramul ”Sf. Nectarie Taumaturgul”, care a fost sfințită de IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului la 30 iulie 2016.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5