UDMR Bistriţa-Năsăud susţine candidatura lui Kelemen Hunor

Consiliul Permanent al organizaţiei judeţene UDMR Bistriţa – Năsăud a decis să sprijine candidatura lui Kelemen Hunor la preşedinţia UDMR în cadrul congresului care va avea loc în luna februarie. Cu toate că decizia finală va fi luată în cadrul Consiliului Delegaţilor Judeţeni din 29 ianuarie, liderul judeţean Decsei Attila este convins că nu se vor produce surprize, şi Kelemen Hunor va rămâne candidatul favorit al organizaţiei UDMR B-N.

,,Decizia Consiliului Permanent al organizaţiei judeţene UDMR B-N a fost şi este susţinerea domnului Kelemen Hunor. Această decizie a fost luată prin vot secret şi a fost votată în unanimitate. Am considerat că este nevoie de o reînnoire la şefia Uniunii, la nivel central, şi de o schimbare de generaţii. Să sperăm că organizaţia judeţeană UDMR B-N va fi un exemplu în acest sens, şi aici, anul trecut a fost o schimbare de generaţii”, a declarat preşedintele UDMR B-N, Decsei Attila, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a motivat votul pro Kelemen Hunor din cadrul Consiliului Permanent al organizaţiei judeţene UDMR Bistriţa-Năsăud, precizând că actualul ministru al Culturii este un candidat echilibrat şi probabil, cel mai perseverent dintre candidaţi. Tot în acest sens, Decsei Attila a făcut referire şi la cele peste 2.500 de semnături strânse în favoarea lui Kelemen Hunor, care se bucură şi de ,,sprijin” on-line. Potrivit preşedintelui UDMR Bistriţa, Kerekes Csaba, pe site-ul comunităţii maghiare, www.beszterce.ro , 64% dintre votanţi şi-au manifestat sprijinul pentru Kelemen Hunor.

,,În declaraţiile sale, domnul Kelemen Hunor susţine reprezentarea intereselor maghiarilor din diasporă, noi fiind în diasporă, acest lucru este extrem de important pentru noi. În plus, a avut grijă şi a demonstrat că nu ne-a uitat şi că este alături de noi. Dovada o reprezintă şi cele 2.500 de semnături ale susţinătorilor comunităţii maghiare din judeţ. Considerăm că domnul Kelemen Hunor este un candidat echilibrat şi probabil cel mai perseverent dintre candidaţi”, a precizat liderul judeţean al UDMR B-N, Decsei Attila.

Din cei 500 de delegaţi aşteptaţi la Congresul UDMR care se va desfăşura la sfârşitul lunii februarie la Oradea, 11 provin din filiala judeţeană Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele UDMR B-N, Decsei Attila, a precizat deja, că 4 dintre cei 11 delegaţi, s-au decis să voteze cu Kelemen Hunor la preşedinţia Uniunii, dar un rezultat oficial va fi pronunţat, abia pe 29 ianuarie, la Consiliul Delegaţilor Judeţeni, unde este aşteptat şi Kelemen Hunor. Este vorba de respectarea unei simple proceduri de partid, dacă e să ţinem cont de afirmaţia făcută de Decsei Attila care a declarat că e convins că nu se va produce nicio surpriză în privinţa candidatului susţinut de UDMR B-N.

,,Toţi cei trei candidaţi au contactat organizaţia judeţeană UDMR Bistriţa-Năsăud. Până în prezent, dintre cei 3 candidaţi, a fost la Bistriţa, domnul Eckstein Kovacs Peter, iar domnul Kelemen Hunor este aşteptat în data de 29 ianuarie la Consiliul Delegaţilor Judeţeni”, a menţionat Decsei Attila.

Cel de-al zecelea congres al UDMR este programat să se desfăşoare în Oradea, în perioada 26 – 27 februarie. Candidaturile la preşedinţia formaţiunii au început deja să creeze tensiuni în organizaţiile din ţară.

Până în acest moment, în cursa pentru preşedinţia UDMR s-au înscris trei membri ai formaţiunii. Actualul lider, Marko Bela, a anunţat că nu va candida şi că îl va susţine în campania internă pe actualul ministru al Culturii, Kelemen Hunor.

Daca nu vor apărea candidaturi-surpriză, lupta se va da între acesta şi consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter, al doilea în preferinţele membrilor.

Cel de-al treilea candidat, Olosz Gergely, este preşedintele grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5