Un minor de 16 ani, reţinut de poliţişti! Este suspectat că organiza lupte între câini!

În cursul lunii martie 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud, în urma efectuării unor activități informativ-operative, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane, posibil minore, dintr-o comună din județul Bistrița-Năsăud, organizează lupte între câini și pregătesc în acest scop exemplare canine din rasele periculoase prevăzute de O.U.G. 55/2002.
"Astfel, la pregătirea acestora foloseau alte animale vii, cum ar fi câini de rasă comună și pisici, animale care în urma acestor antrenamente decedau.
În urma activităților de cercetare penală desfășurate, a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de doi bănuiți minori, de 16, respectiv 15 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de art. 25 alin. (1) lit. c din Legea 205/2004 și art. 14 din O.U.G. 22/2002.
La data de 24 mai a.c., în urma efectuării activităților de cercetare penală, a fost luată măsura reținerii unuia dintre bănuiți, minor, de 16 ani", a transmis IPJ BN.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și tragerii la răspundere a bănuiților, iar la finalizarea acestora, dosarul penal va fi înaintat Parchetului cu propuneri procedurale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5