“Ridicaţi-vă voi cei care aţi lenevit şi munciţi!”

Un număr de 179 de posturi vacante în Bistriţa-Năsăud

În Bistriţa-Năsăud, persoanele aflate în căutarea unui loc d e muncă au la dispoziţie 179 de posturi vacante, potrivit datelor furnizate de angajatori către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile, cum era şi normal, în Bucureşti, sau în judeţele Iaşi, Bihor, Timiş, Cluj sau Hunedoara.

În judeţul nostru, la mare căutare sunt cei care deţin o calificare în asamblarea şi montarea ferestrelor din PVC sau ca tâmplar mecanic, o firmă importantă având disponibile 15 posturi. O altă companie bistriţeană oferă 20 de locuri de muncă la asamblarea şi montarea pieselor, fiind interesată de muncitori necalificaţi. În oferta angajatorilor bistriţeni, pentru persoanele cu studii medii sau calificare, figurează şi posturi vacante de agent comercial, agent de asigurări, asistent social, asistent veterinar, barman, bucătar, confecţioner tricotaje, dispecere, dulgher, instructor auto, lucrător comercial, ospătar, paznic, reprezentant vânzări etc.

În schimb, pentru şomerii bistriţeni cu studii superioare, nu există foarte multe opţiuni. Pe site-ul AJOFM Bistriţa-Năsăud, sunt doar câteva locuri de muncă pentru cei cu ...mai multă carte. În fapt, sunt doar 9 joburi destinate celor care şi-au ros coatele, pe bune, pe băncile facultăţilor. În judeţ, sunt disponibile câte un post de inginer electromecanic, inspector asigurări, jurist, programator şi psiholog. Primăria Livezile mai are nevoie de doi inspectori de achiziţii publice, iar Serviciul Judeţean de Ambulanţă are nevoie de doi medici specialişti în medicina familiei.

În aceste condiţii de flexibilizarea a pieţei muncii, un mesaj de la ministrul Ioan Botiş merge numai bine la sufletul şomerilor bistriţeni: “Ridicaţi-vă voi cei care aţi lenevit şi munciţi, căci răsplata voastră va fi bunăstarea!”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5