Let's Do It, România!

Un număr de 30 deţinuţi vor susţine campania la Bistriţa

Angajaţi ai Penitenciarului Bistriţa şi un număr de 30 de persoane private de libertate aflate în custodia instituţiei, clasificate în regimul semideschis, vor participa, pe bază de voluntariat, la activităţi de igienizare, în cadrul campaniei „LET`S DO IT, ROMANIA!”.

“Pornind de la ideea că mediul înconjurător este al tuturor, indiferent de statutul social, dar înţelegând că impactul şi reuşita unui mesaj sunt determinate de puterea exemplului personal, persoanele private de libertate vor participa la activităţi de ecologizare în cartierul Viişoara şi în diverse zone din Bistriţa”, precizează inspectorul de penitenciare Laura Opriş, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistriţa. Potrivit aceleiaşi surse, acţiunea este organizată în colaborare cu Primăria Municipiului Bistriţa, care va asigura transportul şi materialele necesare derulării activităţii.

De altfel, persoane private de libertate din majoritatea unităţilor de detenţie din sistemul penitenciar din România vor participa în calitate de voluntari la Ziua de Curăţenie Naţională. “Implicarea persoanelor private de libertate în această campanie are ca scop dezvoltarea unor comportamente prosociale, a spiritului civic şi a sentimentului de apartenenţă la societatea civilă, subliniind încă o dată rolul instituţiei penitenciare de partener social aflat în slujba comunităţii”, menţionează sursa citată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5