Un ofiţer de poliţie judiciară din cadrul IPJ BN, trimis în judecată de procurorii DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului CRĂCIUNESCU ADRIAN, la data faptelor ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de poliţie al judeţului Bistriţa Năsăud, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

- trafic de influenţă.
- abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
- uzurparea funcţiei ca infracţiune asimilată celor de corupţie.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut în esenţă următoarea stare de fapt:
1. În data de 30 mai 2020, ofiţerul de poliţie Crăciunescu Adrian ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro sub pretextul remiterii acesteia unui procuror ce avea în instrumentare un dosar penal în care soţul persoanei respective avea calitatea de parte vătămată.

Concret, inculpatul a promis că va interveni pe lângă magistrat în vederea urgentării soluţionării cauzei respective şi pentru schimbarea încadrării juridice a faptei cercetate.

La data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeaşi persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenţiei promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

2. În perioada ianuarie - mai 2020, în contextul instrumentării a două dosare penale, ce-i fuseseră repartizate spre soluţionare, inculpatul Crăciunescu Adrian a pretins şi primit de la două persoane (subiecţii procesuali) suma totală de 4.350 lei sub pretextul că urmează să dispună şi să achite două expertize judiciare.

În realitate, banii au fost însuşiţi de către inculpat.

3. Anterior, înainte de repartizarea unuia dintre cele două dosare şi tot pentru efectuarea unei expertize, inculpatul Crăciunescu Adrian solicitat şi primit de la o persoană suma de 2.780 lei.

Şi de această data, banii au fost însuşiţi de către inculpat.

Dosarul a fost trimis spre Bistriţa- Năsăud cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5