Un pescar din Beclean a pescuit, cu plasă monofilament, un dosar penal

Jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa, împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei Essox Spinning Bistriţa-Năsăud, au desfăşurat joi o acţiune specifică pe linia prevenirii pescuitului ilegal.

“Aceştia au surprins un bărbat care pescuia pe malul râului Şieu, la confluenţa cu râul Someş. Vasile F. de 46 de ani din Beclean a fost prins în timp ce pescuia cu o undiţă de culoare neagră la vârful căreia era prinsă o plasă cu fir monofilament din material plastic de culoare verde, cu o lungime de 2,20 şi o deschidere de 4 m”, menţionează Georgeta Căşvan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

Conform prevederilor O.U.G. 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura, art. 64, lit. k, constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă de la 150 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani, producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, actele de constatare şi sesizare, care au fost înaintate organelor de urmărire penală de pe raza oraşului Beclean.

Comentarii

10/08/14 09:28
BALAN MARIUS-PE...

Multumim JANDARMERIEI B-TA pt. toate aceste actiuni si va asguram ca avem un mare respect pt. aceasta institutie. Va consideram prietenii nostrii, adevarati iubitori ai naturii. Va dorim multa SANATATE!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5