Astăzi,

Un singur elev susţine BAC-ul la germană

Trei elevi prinşi cu fiţuici la română scris

La proba orală Limbi moderne au participat, în sesiunea de toamnă, la limba engleză, 64 de candidaţi din cei 75 înscrişi. Un singur elev a obţinut notă sub 5, opt nota 5, 21 – 6, 17 – 7, 8-8, 4 nota 9 şi 5 elevi nota maximă. Procentul de promovabilitate fiind, astfel, la limba engleză, de 98,43%. Conform datelor primite de la purtătorul de cuvânt al IŞJ, Monica Buboly, la limba franceză, din cei 37 candidaţi înscrişi au participat 30, nu au fost note sub 6, nouă elevi au obţinut nota 6, 7 nota 7, 8 nota 8, 6 nota 9 şi nu a fost nicio notă de 10. Procentul de promovabilitate a fost, astfel, de 100%.

Ieri a avut loc prima probă scrisă la limba şi literatura română, unde au fost aşteptaţi 432 de candidaţi. Ei au trebuit să comenteze textul „Acuarela” al lui Ion Minulescu, să realizeze un text argumentativ pe baza fragmentului din „Spovedanie” de Victor Eftimie: „Forma reală a fericirii e nădejdea. Cine nu speră, nu poate fi fericit” şi să realizeze un eseu despre un personaj feminin dintr-un roman studiat, singura condiţie fiind ca eroina să fie din perioada interbelică. Cu toate că subiectele au fost destul de lejere, trei dintre candidaţii care au susţinut ieri proba la Şcoala Generală nr.1 Bistriţa au fost prinşi de către supraveghetor cu fiţuicile, urmând ca ei să aibă o nouă şansă de a susţine această probă doar în anul următor.

Bacalaureatul continuă astăzi cu proba scrisă la limba maternă, la noi în judeţ fiind înscris un singur elev la limba germană.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5