Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş s-ar putea extinde la Bistriţa. Ce spune preşedintele CJ despre şcolile private de pregătire a cadrelor medicale

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a vizitat spitalul de la Bistriţa şi în urma investiţiilor făcute aici a propus Senatului universităţii, care a şi aprobat, un protocol de colaborare cu Bistriţa. Mai mult, cei de la UMF Târgu Mureş vor să deschidă la Bistriţa o extensie prin care să pregătească cadre medicale, în special în zona de asistente medicale, cu licenţă. „Ştim că în momentul de faţă avem şcoli private de pregătire a cadrelor medicale şi înţeleg de la colegii mei că se prezintă 20 la concurs şi nu ia nimeni. Va fi un fel de colegiu universitar pentru asistente medicale şi nu numai. E un prim început şi urmează ca împreună cu domnul director Buta să ajungem săptămâna viitoare la Tg. Mureş, să avem o discuţie concretă cu universitatea din Mureş”, a explicat preşedintele CJ, Radu Moldovan.
De altfel, directorul administrativ Gabriel Lazany a explicat faptul că anul acesta, pentru 15 posturi de asistent medicale scoase la concurs de spital, au fost înscrise 75 de candidate, însă doar 7 posturi au putut fi ocupate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5