USR a elaborat „Ghidul practic, cu soluții de bun simț, privind drepturile persoanelor cu dizabilități”

Biroul Local USR Bistrița

Ghidul cu propuneri concrete care, odată implementate de autoritățile locale, pot produce o schimbare reală în bine în viața de zi cu zi a persoanelor cu dizabilități.
Ghidul include o definiție a dizabilității, o prezentare a legislației în vigoare și a obligațiilor legale, precum și soluții practice utile care pot fi implementate de orice administrație locală din România, nu doar de cele conduse de USR.
Mai mult, pentru a ușura integrarea propunerilor, Ghidul conține inclusiv posibile surse de finanțare europeană pentru implementarea fiecăreia dintre soluțiile menționate. Ghidul integral este disponibil la http://ghid.dizabilitati.usr.ro/.

Colegii de la USR Dizabilități au muncit 9 luni cu dedicare și profesionalism la acest ghid și a ieșit o treabă extraordinară, iar USR București a găzduit, la acest final de săptămână, evenimentul de lansare a ghidului care o să continue cu caravane în toate județele țării.

La el au participat, alături de echipa USR Dizabilități, specialiști din zona civică, parlamentari USR și conducerea USR București, primarul sectorului 1, Clotilde Armand, primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu, precum și consilieri municipali și locali din București ai USR.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5