Utilaje agricole şi un tractor, pentru Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa

Clopoţelul a sunat începerea şcolii şi pentru elevii Liceului Tehnologic Agricol Bistriţa. Aceasta instituţie de învăţământ este o şcoală cu tradiţie, un nume de referinţă în sistemul de învăţământ bistriţean, fiind prima Şcoală de Agricultură din Transilvania. Şcoala deserveşte întreg judeţul Bistriţa - Năsăud, oferind instruire şi educaţie prin cursurile liceale şi postliceale pentru domenii de activitate necesare pe piaţa muncii.

Bucuria începutului de an şcolar este însoţită şi de satisfacţia realizării planului de scolarizare propus, fapt posibil datorită implicării colectivului de cadre didactice a liceului nostru, precum şi de îmbunăţăţirea bazei materiale a şcolii cu un tractor şi utilaje agricole noi (remorcă, plug, disc, cositoare, greblă). Aceste dotări au fost obţinute în urma realizării unui proiect de către Catedra de Mecanică a şcolii şi finanţat de către Primaria Bistriţa, susţinut în egala măsură de d-nul prefect Ioan Ţintean, împreună cu consilierii locali. .
Dotarea cu utilaje agricole noi era o necesitate pentru buna derulare a procesului instructiv-educativ, prevăzut în programele şcolare pentru domeniul Mecanic Agricol.

Ţinând cont de potenţialul agricol al judeţului Bistrita-Năsăud, de perspectiva alocării unor fonduri care să vina în sprijinul agricultorilor, ne propunem îmbunăţirea bazei materiale prin elaborarea de noi proiecte pentru domeniile zootehnic şi horticol.

Liceul Tehnologic Agricol Bistrita are portile deschise pentru toţi cei care cred în educaţia copiilor noştri, pentru că ei sunt bunul cel mai de preţ atât în şcoală, cât şi în comunităţile locale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]