Vacanţă în siguranţă, o campanie a poliţiei bistriţene

Pe parcursul lunii iulie, poliţiştii de prevenire a criminalităţii au vizitat mai multe tabere din judeţul nostru dar şi locaţii/centre unde sunt cazaţi copii şi tineri aflaţi în vacanţă. Elevii au fost foarte receptivi la informaţiile de natură preventivă oferite de poliţişti.
Cei peste 210 copii şi tineri au aflat informaţii despre siguranţa la domiciliu, pe stradă sau la locul de joacă, fiindu-le adresate recomandări cu privire la modalităţi interactive şi sigure de petrecere a timpului liber. Poliţiştii le-au vorbit şi despre siguranţa pe internet, despre riscurile adoptării unui comportament violent, consumul de droguri sau dispariţiile de minori, ne comunică Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

La Centrul de cazare pentru tineret din Sîngeorz- Băi, lecţia preventivă a fost completată de prezenţa jandarmilor montani, care le-au prezentat copiilor tehnici de orientare şi supravieţuire pe munte. Pentru un grup de copii din Polonia poliţiştii au ţinut o lecţie de prevenire în limba engleză.

Întâlnirea a fost interactivă, elevii punând multe întrebări poliţiştilor atât despre subiecte de prevenire, cât şi despre munca şi cariera de poliţist.

La fel de interesaţi de subiectele abordate au fost şi elevii cazaţi la Centrul Misionar pentru Tineret ,,Ioan Bunea”, din Sîngeorz-Băi unde poliţiştii şi-au dublat discursul cu filme şi spoturi preventive.

Copiii de la Casa de tip Familial din Teaca au demonstrat că sunt familiarizaţi cu aspectele preventive la care s-a făcut referire, inclusiv cu cele care vizează răspunderea penală a minorilor.

,,Preocuparea pentru siguranţa copiilor pe perioada vacanţei continuă, poliţiştii organizând activităţi de informare în parcuri, zone de agrement şi de petrecere a timpului liber”, se precizează în buletinul de presă emis.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]